Κάλεσμα του Δήμου στο Αισθητικό Άλσος

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ

Το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς καλούμε τους συμπολίτες μας στο Άλσος χωρίς αυτοκίνητο. Να γιορτάσουμε την Άνοιξη και σηματοδοτήσουμε, όλοι μαζί, ενεργά μια νέα αρχή για έναν από τους πιο όμορφους δημόσιους χώρους της πόλης.


Η πλήρης εγκατάλειψη των τελευταίων χρόνων και οι καταστροφές που μεσολάβησαν μετέτρεψαν ένα χώρο που δημιουργήθηκε επί δημαρχίας Α. Λαμπρούλη, από έναν όμορφο χώρο, σε αντιαισθητικό σκουπιδότοπο και ερείπια.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων (Το Πράσινο, η Καθαριότητα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες) με την συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων όπως οι Ενεργοί Πολίτες, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και πολιτών κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια να καταστήσουν το Αισθητικό Άλσος επισκέψιμο.
Οι εργολαβίες ανάπλασης θα εξελιχθούν και μέχρι το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν. Το αναψυκτήριο θα ξαναλειτουργήσει μετά την ανακατασκευή του. Το Αισθητικό Άλσος, αυτός ο πνεύμονας πρασίνου, θα δοθεί έτσι και πάλι στους δημότες, σαν χώρος χαλάρωσης, αναψυχής και παράλληλα θα αναπτυχθούν οικολογικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές.