Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Γέφυρες» για τον Μητρικό Θηλασμό στη Λάρισα

ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Οι «Φίλοι του Μητρικού Θηλασμού» είναι ένας μη Κυβερνητικός, μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2004.
Ο σκοπός του Συλλόγου είναι η Υποστήριξη, η Προστασία και η Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού στην χώρα μας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης:
Εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα που να απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες υγείας, ώστε να γίνουν ικανοί φορείς της Προώθησης του Μητρικού Θηλασμού , όσο και στο κοινό για την δημιουργία μιας κοινωνίας Φιλικής προς τον Μητρικό Θηλασμό.
Συνεδρίων και σχετικών ερευνών.
Κοινωνικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τον Μητρικό Θηλασμό, με την υποστήριξη όλης της κοινωνίας και των μέσων ενημέρωσης, Συνεργασιών και Δράσεων, με σχετικούς φορείς του εσωτερικού ή και του εξωτερικού για την καλύτερη πραγμάτωση των Σκοπών του Συλλόγου.
Τα μέλη του είναι παιδίατροι, νεογνολόγοι, μαιευτήρες-γυναικολόγοι, μαίες-μαιευτές, νοσηλεύτριες/τες, κοινωνικοί λειτουργοί, διαιτολόγοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, φίλοι και υποστηρικτές του Μητρικού Θηλασμού.
Στις καθιερωμένες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας περιλαμβάνονται και οι «Γέφυρες», δηλαδή η «επικοινωνία και συνεργασία» του Συλλόγου με σχετικούς φορείς, σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με σκοπό την καθολική αποδοχή του Μητρικού Θηλασμού και τη δημιουργία μίας Φιλικής προς αυτόν Κοινωνίας.
Για τη φετινή χρονιά οι «Γέφυρες» θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Λάρισας στις 27-29 Ιουνίου 2014.
Το 2015 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, όπου οι «Γέφυρες» θα γεφυρώσουν τις Δράσεις για τον Μητρικό Θηλασμό, στις περιοχές όπου έχουν μέχρι τώρα διεξαχθεί: Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Μυτιλήνη (Περιφέρεια Β. Αιγαίου):
α) με τη συνεργασία όσων συμμετείχαν ενεργά σε αυτές και
β) με την κοινή προσπάθεια για πιστή εφαρμογή του νόμου 4316 αρ.3/2014 που αφορά την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού σε εθνικό επίπεδο.
Οι εκδηλώσεις αυτές προγραμματίζεται να περιλαμβάνουν ομιλίες πάνω σε θέματα που αφορούν τον Μητρικό Θηλασμό, έκθεση αντιγράφων έργων τέχνης, φωτογραφίας, αφίσας και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.
Η υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού στην κοινωνία μας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις για τη σωματική και ψυχική υγεία του βρέφους και της μητέρας του αλλά και του μελλοντικού ενήλικα.