Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία

Μόνο πλειστηριασμοί κατοικιών, με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους ΟΤΑ, για τις οποίες το ύψος της επισπευδόμενης απαίτησης (δηλαδή το ποσό εγγραφής κατάσχεσης) είναι ίσο με ή μεγαλύτερο από 400.000
ευρώ, θα διεξαχθούν σήμερα σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.
Οι συμβολαιογράφοι διαπιστώνοντας πως μετά από έξι και πλέον μήνες αποχής τους καμία νομοθετική ρύθμιση ή γενικότερα πρωτοβουλία για λύση δεν έχει αναληφθεί όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και οποιονδήποτε κοινωνικό θεσμό ή φορέα, σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη διενέργεια πλειστηριασμών, αποφάσισε το ποσό της κατάσχεσης να ίσο με ή πάνω από 400.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε πως σε αναμονή βρίσκονται 3.107 πλειστηριασμοί, που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοσίευσης πλειστηριασμών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων- Τομέα Ασφάλισης Νομικών. Πρόκειται για πλειστηριασμούς που αφορούν σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας και  επισπεύδοντες είναι κυρίως τράπεζες, επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα. Οι πλειστηριασμοί φορούν ακίνητα αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.
Πηγή:eleftheria.gr