Τετάρτη 23 Μαϊου 2018

Η Στρατιωτικός-Συγγραφέας Άννα Κορτέση με νέο βιβλίο στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Μαζί με τα εγκαίνια της 14ης  Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου, που διοργανώνει η Helexpo-ΔΕΘ παρουσιάστηκε από τις “Εκδόσεις Φυλάτος” το νέο βιβλίο της Άννας Κορτέση που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 12 Μαΐου. Πρόκειται για ένα παραμύθι με τίτλο “Νίνα η Λεμονίτα”.


Η νεαρή, Στρατιωτικός στο επάγγελμα (υπηρετεί στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών) και συγγραφέας βιβλίων και παραμυθιών, Άννα Κορτέση αφιερώνει όλα τα εμπορικά δικαιώματα των βιβλίων της για κοινωφελείς σκοπούς. Το παραμύθι “Νίνα η Λεμονίτα” είναι αφιερωμένο στο Ορφανοτροφείο «Κρίκειο» με σκοπό να υποστηριχθούν τα παιδιά που φιλοξενεί.
Ο εκδότης Κωνσταντίνος Φυλάτος παρέδωσε συμβολικά στην Άννα Κορτέση τα πρώτα αντίτυπα του βιβλίου και την συνεχάρη για την απόφαση της να διαθέτει τα έσοδα των βιβλίων της σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αποφασίστηκε στο επόμενο χρονικό διάστημα να γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην Λάρισα.
Η Άννα Κορτέση συγκινημένη είπε πως δεν γράφει για το κέρδος ούτε από ματαιοδοξία αλλά για να προσφέρει αυτό που μπορεί στους  συνανθρώπους μας ενώ δεν έκρυψε την χαρά της για την καλαίσθητη έκδοση.
Η  “Νίνα η Λεμονίτα” όπως προαναφέραμε εκδόθηκε από τις “Εκδόσεις Φυλάτος” ενώ την εικονογράφηση του έκανε ο Λαρισαίος Ναπολέων Μουλάς.
Χορηγοί του βιβλίου είναι τα Mikel Coffee Cοmpany και η εταιρεία καφέδων illy με την συμπαράσταση της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ.
Η Άννα Κορτέση μας είπε: -Κάνω το χρέος μου απέναντι στην Πατρίδα μου, απέναντι στην οικογένεια μου και όσο μπορώ και απέναντι στους συνανθρώπους μου. Με την συμβολική αυτή κίνηση, να παραχωρώ όλα τα έσοδα των βιβλίων μου για ανθρωπιστικούς σκοπούς, θέλω να δείξω στον τρίχρονο γιό μου τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στην ζωή του. Ελπίζω και εύχομαι να του δείχνω τον σωστό δρόμο.

 

Οι φωτογραφίες είναι από την παρουσίαση του βιβλίου και από το αρχείο του must