Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ξεσηκωμός μικρομεσαίων ενάντια στα μέτρα

Ξεσηκωμός μικρομεσαίων ενάντια στα μέτρα
Στις σημερινές κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση των νέων φορολογικών μέτρων ως απάντηση "στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς" θα συμμετάσχουν και οι μικρομεσαίοι του ν. Λάρισας.
Όπως ανακοινώθηκε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας (ΟΕΒΕΛ) θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 10 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
 "Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ για τα προβλήματα που απασχολούν τους Ε.Β.Ε. όπως, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης, το φορολογικό" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης της ΟΕΒΕΛ.

 "ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ"
"Σε ξεσηκωμό ενάντια στα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου" με κλείσιμο των καταστημάτων καλεί τα σωματεία αυτοαπασχολουμένων της ΟΕΒΕΛ και τον εμπορικό σύλλογο η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ. "Με το νέο έγκλημα του 4ου μνημονίου, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της, συνεχίζουν από κοινού την επίθεση στο εισόδημα και τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων.  Ευθύνες έχουν και όλα τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που προβλέπει τα μέτρα αυτά και άλλα. Με το νέο πακέτο των βάρβαρων μέτρων που φέρνει προς ψήφιση:
-Τσακίζουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο και τις συντάξεις, στερώντας ουσιαστικά πάνω από ένα μισθό από τη λαϊκή οικογένεια.
-Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προσθέτοντας τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στο ποσό υπολογισμού τους.
-Καταργούν την Κυριακάτικη αργία οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους στην εξόντωση και τελικά στο λουκέτο.
-Δίνουν νέα δώρα στο  μεγάλο κεφάλαιο τσακίζοντας μισθούς, εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Μας οδηγούν συντεταγμένα στη φτώχια και το λουκέτο, τσακίζουν τις ανάγκες μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους! Ανάπτυξη για λίγους, συρρίκνωση και λουκέτα για χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους. Όλοι στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 10:30 πμ. και στην προσυγκέντρωση στις 10:00 π.μ στο Επιμελητήριο".
 ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
  Να συμμετάσχουν δυναμικά στην αυριανή πανεργατική απεργία καλεί τους εμποροϋπαλλήλους και η διοίκηση του Συλλόγου Λάρισας (ΣΥΕΛ).
"Να πούμε τέρμα στην εκμετάλλευση! Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε! Τέρμα η κοροϊδία, να δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ και να μας λένε να είμαστε και ευχαριστημένοι, γιατί υπάρχουν και χειρότερα. Η δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν, είναι ανάπτυξη που πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζόμενων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 Η μαζική συμμετοχή μας στην απεργία της 17ης Μάη, θα δώσει δύναμη στον αγώνα μας, στα αιτήματα μας. Παλεύουμε για:
* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
*  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
* Αποκλειστικά Δημόσια, Κοινωνική Ασφάλιση. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
* Να σταματήσει η φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
* Προστασία των ανέργων. Επίδομα για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
* Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
* Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά. Όλοι στην απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία. Τέρμα πια οι θυσίες για τα κέρδη τους".
Πηγή: eleftheria.gr