Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκοποβολής τυφεκίων- Χρυσό μετάλλιο η Άννα Κορτέση

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα I. P. C. S. ραβδωτών τυφεκίων 2017 που συνδιοργάνωσαν η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος με τον  Όμιλο Πρακτικής σκοποβολής Φαρσάλων στο πεδίο βολής του ομίλου στα Φάρσαλα. Οι κορυφαίοι Έλληνες σκοπευτές βρέθηκαν στα Φάρσαλα και πήραν μέρος σε έναν δύσκολο αγώνα 12 σταδίων. Οι γυναικείες συμμετοχές ήταν πολλές και φέτος και ο ανταγωνισμός σκληρός. Στην κατηγορία Open manual ladies η Άννα Κορτεση απέδειξε για άλλη μια φορά την υπεροχή της και παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις της (υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις) και της προετοιμασίας για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου (το παραμύθι “Νίνα η Λεμονίτα” που όλα τα έσοδα του θα διατεθούν στο ορφανοτροφείο ΚΡΙΚΕΙΟ)  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με σχετική άνεση.
Η  πολυνίκης αθλήτρια  από την αρχή του αγώνα πήρε το προβάδισμα και δεν άφησε καμιά αμφιβολία για την υπεροχή της  προσθέτοντας άλλο ένα χρυσό στο παλαμαρέ της. Το αργυρό μετάλλιο πήγε σε μια νέα αθλήτρια που έκανε μια δυναμική και ελπιδιφόρα εμφάνιση, την Αναστασία Παπαθανασίου ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Αντωνία Χατζηχανά που με την μεγάλη εμπειρία της κατάφερε να ανέβει και αυτή στο βάθρο.
Η Άννα Κορτεση μετά τη νίκη της  δήλωσε τα εξής:
anna2Όταν προσπαθείς στην ζωή σου και παλεύεις για κάτι σίγουρα κάποια στιγμή οι κόποι σου θα ανταμειφθούν. Ήταν ένας καλός αγώνας και κυρίως τον χάρηκα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου που είτε ανέβηκαν στο βάθρο είτε όχι. Σημασία έχει να γίνεται ένας καλός και κυρίως ασφαλής αγώνας. Φέτος είχε πολλές συμμετοχές από νέα παιδιά και είναι σημαντικό ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα να περνάει στις νέες γενιές με σωστές υποδομές. Ευχαριστώ πολύ τους χορηγούς μου και όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και φυσικά τον προπονητή και πρόεδρο του Ομίλου Πρακτικής Σκοποβολής Φαρσάλων κ. Βασίλη Λεβέντη γιατί χωρίς αυτόν δεν θα είχα μια θέση ανάμεσα στους πρώτους και είμαι περήφανη γι αυτόν διότι δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται και να μεταδίδει με πάθος την αγάπη του και τις γνώσεις του. Τώρα ξεκινάει μία περίοδος με πολύ δουλειά για να έχουμε μια καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η  Άννα Κορτέση  θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με πολλές ελπίδες διάκρισης.

anna3