Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ομάδα Σαμαρειτών Λάρισας: Αγωνιζόμαστε και εκπαιδευόμαστε

Συνεχίζουν απτόητοι οι Εθελοντές Σαμαρείτες, μέσω της ομάδας που έχουν συγκροτήσει, τον αγώνα τους για όσα συμβαίνουν στο Ε.Ε.Σ. Η κοινητοποίηση τους έχει ξεπεράσει τα όρια της Λάρισας με δεδομένο ότι σε όλη την χώρα υπάρχουν αντίστοιχα κρούσματα "περίεργων" τιμωριών και διαγραφών.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι φάνηκε στην αρχή με αποτέλεσμα να μπει στο παιχνίδι και ο Αθηναϊκός τύπος. Οι Λαρισαίοι Ερυθροσταυρίτες πάντως - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του must - ετοιμάζουν κάτι πολύ πιο δυναμικό σε επίπεδο καταγγελιών και αντιδράσεων βασισμένοι σε στοιχεία που έχουν συλλέξει από όλη την Ελλάδα. Τηρούν, όμως σιγή ιχθύος, για τις επόμενες κινήσεις τους μόνο υπόσχονται ότι αυτές θα προκαλέσουν ουσιαστικές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα των εμπλεκομένων (Κεντρικά γραφεία Γενεύης, Κυβέρνησης  ή όποιας άλλης αρχής).  Εν αναμομή εξελίξεων λοιπόν για τον μεγαλύτερο Εθελοντκό Οργανισμό. Δείτε το νέο δελτίο τύπου που εξέδωσαν:    

Η ομάδα Εθελοντών-Σαμαρειτών Λάρισας (τιμωρημένων και μη) που αγωνιζόμαστε για την σωτηρία του Ε.Ε.Σ αποφασίσαμε τα εξής:
-Να συνεχίσουμε την εκπαίδευση μας σε γκρουπ των 15 ατόμων ώστε να μη πάνε χαμένες οι γνώσεις που αποκτήσαμε μέσα από ατέλειωτες ώρες εκπαίδευσης γιατί δεν δικαιούμαστε να τις στερήσουμε από την κοινωνία όταν τις χρειασθεί, επειδή η ανθρώπινη ζωή είναι πιο ιερή από την καρέκλα του κάθε διορισμένου συμβούλου ή έμμισθου “εθελοντή” σε όποιο επίπεδο και αν αυτός βρίσκεται. Και προτρέπουμε κάθε συμπολίτη μας να παρακολουθήσει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών είτε στον Ε.Σ. είτε σε όποιον άλλο φορέα τις διοργανώνει, γιατί η γνώση σώζει ζωές.    
2 ethelontesdiamartyria-Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις σε κάθε ευκαιρία με το ίδιο κόσμιο τρόπο και με το ήθος που έχουν οι Εθελοντές, όπως κάναμε και στην διαμαρτυρία μας τη ημέρα της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Λάρισα, με κεντρικό σύνθημα «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό» που με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην αναστολή λειτουργίας του από το Κ.Δ.Σ. της Γενεύης.
-Να καταγγέλλουμε δημόσια κάθε παρατυπία, αυθαιρεσία και καταστρατήγηση των κανονισμών λειτουργίας του Ε.Ε.Σ. τόσο από την Κεντρική διοίκηση της Αθήνας όσο και από το Περιφερειακό Δ.Σ. Λάρισας που άβουλο παρακολουθεί τις εξελίξεις βγάζοντας αιχμηρές και ψευδείς ανακοινώσεις ενώ σε μας ψευδίζει ένα «δίκιο έχετε».
-Να δημοσιοποιούμε κάθε στοιχείο που φτάνει στα χέρια μας από όλη την Ελλάδα ώστε να γίνονται γνωστά στους Ερυθροσταυρίτες και στους πολίτες πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν γνωρίζουμε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν.
-Να ενημερώσουμε ότι οι ανακοινώσεις μας ή όποια άλλη παρέμβαση μας γίνεται από το σύνολο της ομάδας και έχει την έγκριση της. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δεκάδες Ερυθροσταυρίτες (Εθελοντές, μέλη Περιφερειακών Δ.Σ. ή εργαζόμενους)  από όλη την Ελλάδα για την συμπαράσταση τους που εκδηλώνουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον. Το ποτάμι δεν γυρίζει πια πίσω. Το «Σώστε τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ» σε λίγο θα γίνει πανελλαδική ΑΠΑΙΤΗΣΗ των Ερυθροσταυριτών.

Η Ομάδα Εθελοντών-Σαμαρειτών Λάρισας