Τρίτη 20 Απριλίου 2021
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Εκδήλωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη για την Επανάσταση του 1821 (Φωτορεπορτάζ)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή την εθνική επέτειο, με θέμα: «Η προσφορά των Κυπρίων Θεσσαλών και γυναικών στην επανάσταση του 1821». Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο σύλλογος Κυπρίων Νομού Λάρισας και ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς».
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τους ομιλητές που ήταν ο Κώστας Σπανός ιστορικός ερευνητής και εκδότης του Θεσσαλικού ημερολογίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Κυπρίων Ν. Λάρισας και ακαδημαϊκός Ντίνος Αυγουστής, και η Γενική Γραμματέας του συλλόγου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας Λένα Λιάγκουρα.
Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας της «Θεσσαλίας τηλεόρασης» Ράνια Αλεξίου ενώ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο Μωριάς» Γιάννης Αλιφέρης καλωσόρισε τους καλεσμένους.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων διακρίναμε την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά, τον Υποψήφιο Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, την πολιτευτή Κατερίνα Ζαχείλα και τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την “Ορμή Ανανέωσης” Ζήση Κωστή.   
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Κύπρου και της Πελοποννήσου, από τα τμήματα παραδοσιακών χορών των συλλόγων.