Αντώνης Γκουντάρας: Ο Δήμαρχος και ο Άνθρωπος

Τον Αντώνη Γκουντάρα τον γνώρισα πριν 8 χρόνια όταν του ζήτησα να κάνουμε μια συνέντευξη για το έντυπο must. Με εντυπωσίασε με την απλότητα αλλά και με το πάθος του.

Κρατήσαμε μια σχέση, δεν θα την έλεγα φιλική γιατί δεν ήταν τόσο στενή, δεν θα την έλεγα τυπική γιατί πάντα ήταν πάντα ζεστός και χαμογελαστός. Ήταν πάντα ο “Αντώνης” και ποτέ ο “Κύριος Δήμαρχος”. Μισούσε το «δήθεν».
Και λειτουργούσε πάντα με αιχμή του δόρατος του δυο στοιχεία: Την ανθρωπιά και την ηθική.
Ας μου επιτραπεί να αναφέρω τρεις προσωπικές εμπειρίες που έχω από τον Δήμαρχο και Άνθρωπο Αντώνη Γκουντάρα. Όταν οργανώναμε την έλευση του “Χαμόγελου του παιδιού” στην Λάρισα του ζήτησα να φιλοξενήσει, στην κατασκήνωση της Αγίας Παρασκευής στο Στόμιο, ένα αριθμό παιδιών που φιλοξενούσε στα σπίτια του το “Χαμόγελο του παιδιού”. Αν και το αίτημα μου ήταν εκπρόθεσμο είδε την ανθρώπινη πλευρά του προβλήματος και μαζί με τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης βρήκαν την λύση και τα παιδιά του “Χαμόγελου” έτυχαν της φιλοξενίας του Δήμου. (Νομίζω ότι αυτή η σχέση του Δήμου Αγιάς με το “Χαμόγελο του παιδιού” συνεχίζεται ακόμη).
Δυο χρόνια μετά, εκπροσωπώντας τρεις μεγάλες εταιρίες (προμήθεια υλικου, εγκατάσταση λογισμικού και συντήρηση), του έκανα πρόταση συνεργασίας για ένα project που αφορούσε την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου Αγιάς και ήταν στο στάδιο της έρευνας αγοράς από την πλευρά του Δήμου. Δουλέψαμε πολλές ώρες και ο Αντώνης Γκουντάρας ερχόταν πάντα με τους αρμόδιους συνεργάτες του και έψαχναν τα πάντα σε βάθος. Με “ταλαιπώρησε” πολλές ώρες με το να ζητάει ενημέρωση και για την μικρότερη λεπτομέρεια.

000antonis1

Τελικά η προσφορά των εταιριών που εκπροσωπούσα ενώ ήταν άρτια τεχνικά απορρίφθηκε γιατί ήταν ακριβότερη από αντίστοιχη ανταγωνιστών. Εγώ έχασα και ο Αντώνης κέρδισε. Εγώ έχασα μια καλή προμήθεια και ο Αντώνης κέρδισε ακόμη περισσότερο τον σεβασμό και την εκτίμηση μου για τον τρόπο που προάσπιζε τα συμφέροντα του Δήμου του. Έτσι γνώρισα τον ΔΗΜΑΡΧΟ Αντώνη Γκουντάρα.
Ένα χρόνο αργότερα σε μια δύσκολη προσωπική στιγμή μου (δεν ήταν ρουσφέτι, δεν αφορούσε τον Δήμο, δεν ήταν υλικό το πρόβλημα) ο Αντώνης στάθηκε δίπλα μου σαν ο καλύτερος φίλος και μάλιστα από μόνος του. Έτσι γνώρισα και τον ΑΝΘΡΩΠΟ Αντώνη Γκουντάρα.
Αυτές είναι οι προσωπικές εμπειρίες μου αλλά όχι μόνο. Αυτός είναι ο Αντώνης Γκουντάρας.
Ίσως αυτά να τον έκαναν τον ρέκορντμαν των εκλογών. Ίσως αυτά να είναι που λατρεύεται στον Δήμο από την συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτών του. Ίσως όμως να είναι και η αιτία που έχει κάποιους ορκισμένους εχθρούς. Τους “χαλάει την σούπα”. Και κάποιες ανίερες συμμαχίες απλά δείχνουν την διαφορά ήθους που υπάρχει.
Πιστεύω ότι είναι ευλογία για τον Δήμο Αγιάς και μεγάλη τύχη για τους δημότες του να έχουν αυτόν μπροστάρη στον αγώνα για την προκοπή του τόπου τους.
Θα είναι μεγάλη απώλεια αν τον χάσουν την Κυριακή. Και όλα δείχνουν ότι δεν θα τον χάσουν…

Σ.Σ. Ίσως το κείμενο αυτό να έχει κάποια στοιχεία υποκειμενικότητας, αλλά αυτά βίωσα και ξέρω, αυτά ένιωσα την ανάγκη να γράψω!