Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚOTHTΑ» - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν από κοινού το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιχειρηματικότητα» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι σπουδές στο εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι οι πλέον κατάλληλες και αξιόπιστες για εκείνους και εκείνες που σκέφτονται να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες!
Το ΔΠΜΣ «Επιχειρηματικότητα» αξιοποιεί τα εργαλεία και τις μεθόδους της νέας, καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εφόδια και τις γνώσεις που απαιτούνται για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων ή τη δημιουργία νέων σε ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και διεθνές περιβάλλον. Προσφέρει ένα ισορροπημένο μίγμα θεωρητικής και εμπειρικής γνώσης, συνδυάζοντας τις σύγχρονες διοικητικές προσεγγίσεις με την εμπειρία επιτυχημένων επιχειρηματιών και στελεχών. Απευθύνεται σε υπάρχοντες/ουσες κι εν δυνάμει επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων καθώς και νέους/ες επιστήμονες, που έχουν ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα.
Γιατί να επιλέξει κανείς το ΔΠΜΣ Επιχειρηματικότητα;;
• Υπάρχει ευελιξία, με δυνατότητα τόσο για πλήρη εντατική φοίτηση (2 εξάμηνα) όσο και για μερική εντατική φοίτηση (4 εξάμηνα). Επιπλέον, το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διαμορφωμένο ώστε να εξυπηρετεί εργαζόμενους κι επιχειρηματίες, με τα μαθήματα να λαμβάνουν χώρα κάθε δεύτερη εβδομάδα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο.
• Προσφέρει ελκυστικά μαθήματα, που προσφέρουν ακριβώς όσα πρέπει να γνωρίζει για την επιχειρηματικότητα και τις τάσεις του σύγχρονου επιχειρείν
• Παρέχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, μέσω των διαφορετικών επιλογών που διαθέτει.
• Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε σύγχρονες και φιλικές εγκαταστάσεις
• Διαθέτει έμπειρους και εξειδικευμένους διδάσκοντες (κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στο σύνολό τους), με αναγνωρισμένη ερευνητική, διδακτική και επαγγελματική δραστηριότητα
• Διοργανώνει σε εβδομαδιαία βάση συζητήσεις με στελέχη, αναδεικνύοντας καλές πρακτικές και διευκολύνοντας τη δικτύωση των συμμετεχόντων.
Ο μέγιστος αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε σαράντα (40) άτομα. Τα μαθήματα του ΔΠΜΣ λαμβάνουν χώρα στην πόλη της Λάρισας (Γαιόπολις). Συνολικά πραγματοποιούνται 7
συναντήσεις ανά εξάμηνο (συν την εβδομάδα παρουσίασης των τελικών εργασιών, αντί εξετάσεων). Τα συνολικά τέλη φοίτησης στο ΔΠΜΣ ανέρχονται σε €3.300 και καταβάλλονται τμηματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προ- επιλογή με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η βαθμολογία στα μαθήματα που είναι σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΔΠΜΣ, η βαθμολογία της πτυχιακής εργασίας (όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών), η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η επαγγελματική εμπειρία.
Οι αιτήσεις γίνονται αρχικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του προγράμματος (msc- entrepreneurship.uth.gr) ενώ οι πλήρεις φάκελοι υποψηφιότητας παραδίδονται στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ. Φέτος, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020, στις 15:00. Όσοι/ες προ-επιλεγούν θα κληθούν σε προφορική συνέντευξη μέσω Skype την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email msc- Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 24210-74876.
ΔΠΜΣ «Επιχειρηματικότητα»
Εκεί που η θεωρία συναντά την πράξη!

00000uthh1