''Χτύπησαν'' σπείρα στον ...σκληρό πυρήνα της στη Λάρισα

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια.


Κατά το διήμερο (12/13-02-2015) πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, σε συνεργασία με αστυνομικούς των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
speira1Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται τρία (3) από αρχηγικά μέλη, καθώς και δώδεκα (12) μέλη του «σκληρού πυρήνα» της οργάνωσης.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για:
•τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 52,48 και 39 ετών (ηγετικά στελέχη) και
•δώδεκα (12) ημεδαπούς, εννέα άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 54 ετών (περιφερειακά στελέχη).
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παραβίασης της νομοθεσίας περί βεγγαλικών.
Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων (104) ατόμων, ημεδαπών και αλλοδαπών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από το Μάιο του 2014, τα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, διακριτούς - μεταξύ τους - ρόλους και συστηματική δράση, με σκοπό το παράνομο όφελος από τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, κυρίως κάνναβης και κοκαΐνης.
Οι ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης που διακινήθηκαν από τον Μάιο του προηγούμενου έτους ανέρχονται στα (75) και (2) κιλά αντίστοιχα, ενώ τα συνολικά κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνησή τους  υπολογίζονται στα (400.000) ευρώ περίπου.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε οικίες και οχήματα, αλλά και στην κατοχή των μελών της οργάνωσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
-(982,7) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης,
-μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας,
-μικροποσότητα κοκαΐνης,
-(34) ναρκωτικά δισκία,
-δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες κάνναβης,
-πέντε (5) ηλεκτρονικές ζυγαριές,
-κυνηγετικό όπλο χωρίς Α.Κ.Κ.Ο.,
-τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
-σουγιάς και έξι (6) δυναμιτάκια,
speira2-τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα,
-είκοσι ένα (21) κινητά τηλέφωνα,
-το χρηματικό ποσό των (1.555) ευρώ,
-συλλογή με πέντε κλειδιά και μία ατζέντα με ιδιόχειρες σημειώσεις.
Παράλληλα, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί, που δεν ανήκουν στην οργάνωση, αλλά κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (21,8) γραμμάρια κάνναβης, δύο κινητά τηλέφωνα και ένας πτυσσόμενος σουγιάς.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.
press-a.gr