ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ

Μια ξεχωριστή συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
•800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
•2 φέτες ψωμί ή 4 κ.σ. φρυγανιά
•1 ποτήρι κρασί
•2 σκελίδες σκόρδο
•1 κύβος μοσχαρίσιος ζωμός Κnorr
•2 κρεμμύδια στον τρίφτη
•1 κ.γ. κύμινο
•λίγο αλάτι και πιπέρι
•εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο απαλό, για το τηγάνι
 Για τη σάλτσα:
•6 ώριμες ντομάτες
•1 Pummaro
•1 σκελίδα σκόρδο
•1/2 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο απαλό
•1 πρέζα ζάχαρη
•λίγο κύμινο
•αλάτι
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, το στύβουμε καλά και το βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με τον κιμά. Διαλύουμε τον κύβο με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα στον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε για 10-12 λεπτά, βιαστικά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για τη σάλτσα τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ντομάτες και το pummaro. Βάζουμε τη ζάχαρη, το κύμινο, το αλάτι και βράζουμε τη σάλτσα για 30 λεπτά να δέσει. Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
*Συνοδεύονται με πουρέ πατάτας ή ρύζι.