Δευτέρα 29 Μαϊου 2017

Αμυγδαλέλαιο: Ιδιότητες και χρήση

ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Το αμύγδαλο είναι από τους αγαπημένους μας ξηρούς καρπούς και βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και Κ και διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.
Το αμυγδαλέλαιο προέρχεται από έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς και είναι ένα φυσικό προϊόν που το βρίσκουμε εύκολα σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Η τιμή μου του κυμαίνεται από 2 έως 4 €.
Που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε το αμυγδαλέλαιο:
• Για τους μαύρους κύκλους. Βάζουμε μία σταγόνα σε κάθε μάτι κάθε βράδυ για 2 βδομάδες και αντίο μαύροι κύκλοι.
• Σαν μάσκα μαλλιών. Απλώστε σε στεγνά μαλλιά αμυγδαλέλαιο μισή ώρα πριν λουστείτε, τυλίξτε τα μαλλιά σας με ένα σκουφάκι και μετά λουστείτε αρκετά καλά και αυτό ήταν. Τα μαλλιά σας θα γίνουν μεταξένια.
• Αντί της ενυδατικής κρέμα προσώπου. Αν σας τελείωσε η ενυδατική και δεν έχετε χρόνο άμεσα για αγορά καινούργιας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιο.
• Μετά την αποτρίχωση.
• Στις βλεφαρίδες για ενδυνάμωση.
• Για ντεμακιγιάζ
• Σε ταλαιπωρημένα πόδια. Αν έχετε ταλαιπωρημένα πέλματα και πατούσες μπορείτε κάθε βράδυ να αλείψετε το πέλμα σας και την πατούσα σας με αμυγδαλέλαιο, να φορέσετε καλτσούλες και το πρωί τα πόδια σας θα είναι μαλακά σαν μωρού.
•  Τέλος, σαν βάση για να φτιάξετε τα δικά σας καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης σώματος και προσώπου.
Όσες φίλες θέλετε μπορείτε να με βρίσκετε και στο προσωπικό μου blog http://awomansdailydiary.blogspot.gr/
Περιμένω τα σχόλια σας και αν έχετε κάποια απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στέλνοντας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.