Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δικαστική νίκη του Μελισσανίδη επί του Κούγια

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Δημήτρη Μελισσανίδη σε αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον του Αλέξη Κούγια

για δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα ο ιδιοκτήτης Λάρισας εναντίον του ισχυρού άντρα της Ένωσης.
Ο λόγος για την αγωγή που είχε κατατεθεί για τις δηλώσεις που είχε κάνει Αλέξης Κούγιας μετά το Ξάνθη-Λάρισα της σεζόν 2018-2019. Τότε, ο Κούγιας είχε σχολιάσει τη διαιτησία του Λάμπρου στον εν λόγω αγώνας λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχουμε καινούρια παράγκα του Θωμά, παράγκα νο 2. Ψάξτε σε πόσα ματς της ΑΕΚ ήταν τέταρτος ο Λάμπρου. Η γνώση που έχω είναι ότι ο Μελισσανίδης τον έβαλε στους πίνακες».
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το δικαστήριο έκρινε πως «με τις δύο συνεντεύξεις του εναγόμενου (σ.σ. Κούγιας) προσεβλήθη παράνομα και υπαίτια η τιμή και η υπόληψη του ενάγοντος (σ.σ. Μελισαννίδης)» και ότι «ο ενάγων υπέστη ηθική βλάβη για την αποκατάσταση της οποίας δικαιούται εύλογη χρηματική ικανοποίηση». Επίσης, στην απόφαση οι ισχυρισμοί του Κούγια κρίνονται ως εξυβριστικοί ενώ γίνεται υπόμνηση στην «κατ’ επανάληψη τέλεση της πράξης».
Έτσι, το δικαστήριο δέχτηκε την αγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη και υποχρεώνει τον Αλέξη Κούγια σε καταβολή 10.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από 17.11.2018 μέχρι την εξόφληση. Καταδίκασε επίσης τον Κούγια και στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων το οποίο όρισε στα 500 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω απόφαση βγαίνει την ίδια μέρα που κατατέθηκε ακόμα μία μήνυση από την ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του Αλέξη Κούγια, για τις νέες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ.