Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Φάτσα αλλάζουμε, μυαλά όχι...

Πέντε χρόνια e-must. Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσω ότι, μετά από πέντε χρόνια παρουσίας

του ηλεκτρονικού περιοδικού must στην τοπική κοινωνία και με την εμπειρία και την ωριμότητα που αποκτήσαμε όλοι κατά τη διάρκεια της πενταετίας αυτής, κάτι καταφέραμε. Έτσι μετά από μια τρίμηνη αποχή - για να πάρουμε μια ανάσα βρε αδελφέ - από σήμερα είμαστε και πάλι παρόντες. Και βέβαια θα τα λέμε συνέχεια πια...

Δημιουργήσαμε μια ηλεκτρονική έκδοση, ίδια σε όψη αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο από άλλες. Πλέον μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια ποικιλία θεμάτων που ίσως σας ενδιαφέρουν και όχι τις βιογραφίες όσων τους έχουμε κάποια υποχρέωση. Από την πρώτη στιγμή είχαμε πει πως δεν μας ενδιαφέρει το περιτύλιγμα, αλλά η ουσία. Γενικά, κατανοούμε το γεγονός ότι ήταν δύσκολο για πολλούς να δεχτούν και να αγκαλιάσουν κάτι διαφορετικό ή καινούριο. Επίσης, η σκέψη "σε όσους αρέσουμε και για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε” μας φάνηκε πολύ εγωιστική. Από την αρχή ζητήσαμε τη γνώμη σας και κατά καιρούς ακούσαμε με ενδιαφέρον σχόλια, κριτική και παρατηρήσεις που μας βοήθησαν να παίρνουμε αποφάσεις και ιδού το αποτέλεσμα. Για όλες τις αλλαγές, για την εξέλιξη (αν και όση υπάρχει) και για το αποτέλεσμα είμαι αποκλειστικά υπεύθυνος, γιατί αυτό το site  ονειρεύομαι. Για την υλοποίηση αυτών των αλλαγών υπεύθυνοι είναι οι συνεργάτες μου (Γραφίστας, Φωτογράφος και Συντάκτες) και τους ευχαριστώ και για τη συμβολή τους και για τις συμβουλές τους. Και κάναμε, ελπίζω, κάποια βήματα. Σας προσκαλώ, λοιπόν, όλους να εξερευνήσετε και πάλι αυτή την νέα απόπειρα, την ανανεωμένη ηλεκτρονική έκδοση ενός περιοδικού που παρέχει ταυτόχρονα και καθημερινή ενημέρωση και με χαρά μας θα ακούσουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, με την αποστολή Εmail (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), FΑΧ (2410.283224) ή ακόμη και τηλεφωνικά (2410.283.224).
Με τον Σπύρο Φαινέκο δεν γνωριζόμαστε προσωπικά. Είμαστε φίλοι από το facebook και μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο. Με πίεσε και συνέβαλε ουσιαστικά στην δημιουργία του νέου must. Σ' ευχαριστώ Σπύρο.
Το editorial αυτό, της επαναλειτουργίας του must δεν έχει σκοπό να αρχίσει να λέει, να τάζει και να ευλογεί τα γένια του (όπως γίνεται συνήθως).
Η ιστοσελίδα που είναι μπροστά σας δεν είναι ένα μέσο προβολής μόνο των προσωπικών μας απόψεων αλλά και απόψεων ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, ανθρώπων που είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της πόλης. Είναι ένας χώρος που θα παρουσιάζει ό,τι αιχμαλωτίζει ο φωτογραφικός μας φακός, ό,τι συλλαμβάνει το μάτι του καθενός από μας, ό,τι έγινε και ό,τι θα γίνει. Εικόνες, σκέψεις και απόψεις θα γίνονται ένα.
Αλλά ας μην το κουράζουμε. Είναι απλά ένα διαδικτυακό ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αλλά αυτό που πραγματικά σας αξίζει.
Μέσα από αυτή την ελευθερία έκφρασης όμως θα τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Δε θα θίγουμε προσωπικότητες, δε θα βρίζουμε, δε θα συκοφαντούμε χωρίς στοιχεία και γενικά θα δείξουμε την καλή ανατροφή μας (για να μην πάνε χαμένα τα Γαλλικά και το πιάνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε).
Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε ψηφοφορίες διαγωνισμούς και ό,τι άλλο μας προκύψει. Γιατί δε σας θέλουμε (επειδή δεν είστε) παθητικούς αναγνώστες. Σας θέλουμε να είστε κομμάτι αυτής της προσπάθειας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αναγνωστών, που δεν θα καταπίνει αμάσητο ό,τι του σερβίρουν. Συνεντεύξεις, άρθρα, ρεπορτάζ  θέλουμε και πρέπει να περνάνε από το κόσκινο σας και να δέχονται την αυστηρή κριτική σας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να σας δώσουμε αυτό που σας ανήκει. Ένα πολύ καλό, ΔΙΚΟ ΣΑΣ, περιοδικό.
Τελειώνω με την ευχή το site αυτό να σας ξεσηκώνει από την καρέκλα σας, αλλά να μην σας διώχνει από τον υπολογιστή σας..
Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.
Τέλος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης αυτής της πενταετίας θέλω να σας ευχαριστήσω όλους, γιατί κάθε μία επαφή σας μαζί μας, μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίζουμε για να φτάσουμε... ποιος ξέρει πού!
Φιλικά,
Φώτης Βακιρτζηδέλης
 
Σ.Σ.
Είναι η πρώτη ανάρτηση της νέας σεζόν. Οπότε ίσως υπάρχουν κάποια λαθάκια τεχνικά ή άλλα. Ελπίζουμε να μας τα συγχωρήσετε...