Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

«Λάμψεις Ζωής» από την Βασιλική Σακούλη στο Φρούριο

Η δημιουργός και εμπειροτέχνης Βασιλική Σακούλη,  παρουσιάζει 19 έργα της (ελαιογραφίες σε καμβά) με κύριο χαρακτηριστικό τους τις λάμψεις. Μέσα στη ζωή, από την Πηγή, στην Δημιουργία, στην Χρυσή Καρδιά, τη Μακρινή Θάλασσα και στο Φιλί της Ζωής, όλα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη λάμψη που τα περιβάλλει και τα κάνει όλα μοναδικά. Συμπεριλαμβάνει επίσης και μία παιδική σειρά στο ίδιο μοτίβο μέσα από την οποία θέλει να μεταφέρει την ευαισθησία και την μοναδικότητα του κάθε ατόμου.
Με ένα αφαιρετικό στυλ και με μεγάλη ένταση, εκφράζει τη δύναμη της ψυχής και των συναισθημάτων. Τα έργα της έχουν πολλά και έντονα χρώματα και αν και είναι πολύ διαφορετικά το ένα με το άλλο, ακόμα και με διαφορετικές τεχνικές,  έχουν όλα 2 κοινά σημεία αναφοράς. Το ένα είναι  οι «οδηγοί» που χρησιμοποιεί για τη δημιουργία των περίτεχνων σχημάτων, οι οποίοι δηλώνουν πως σε κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας, σε όποια δύσκολη η εύκολη στιγμή και αν βρεθούμε χρειαζόμαστε όλοι μας ένα οδηγό για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε, άλλοτε αυτό είναι οι φίλοι και οι άνθρωποι που αγαπάμε, και άλλοτε είναι η ψυχή μας, που πάντα ξέρει καλά να βρίσκει το σωστό δρόμο για τον καθένα μας. Το δεύτερο είναι η χρυσόσκονη, καθώς αυτό θεωρεί πως λείπει από τις ζωές μας, λίγη λάμψη σε κάθε μας μικρή ή μεγάλη  στιγμή.
Το πάθος της για τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, αλλά τα τελευταία 9 χρόνια ασχολείται εντατικά. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στη Λέσχη πολιτισμού στο Λιβαδάκι για 2 χρόνια και από εκεί και μετά εμπνεύστηκε και δημιούργησε μία μεγάλη συλλογή έργων που όλα απεικονίζουν την ψυχή και το συναίσθημα που βίωνε τη δεδομένη στιγμή και πάντα όλα με τις ανάλογες λάμψεις φυσικά.
Μέσα από την έκθεσή της αποσκοπεί στο να εμπνεύσει περισσότερο κόσμο να ασχοληθεί γενικότερα με τις τέχνες, να τολμήσει να εκτεθεί, καθώς αυτό μπορεί να μας χαρίσει γαλήνη και ηρεμία και σίγουρα πολύ μεγάλη ευτυχία.

0sakoulh1

Η Χρυσή Καρδιά Μέγεθος 1Χ1,50