Συμμετοχή της ΕΟΔΥΑ στην Ημερίδα Ενημέρωσης & Πρόληψης «Διαδρομές Γνώσης, Πρόληψης & Ασφάλειας»

Ανεκτίμητη ήταν και παραμένει η πρόληψη για ένα τροχαίο ατύχημα, επισημάνθηκε για ακόμα μια φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στη διάρκεια ειδικής Ημερίδας που οργάνωσε η Νευροχειρουργική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας και το ΕΚΑΒ Λάρισας.
Η Ημερίδα διοργανώθηκε με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄ τάξης των Λυκείων του Νομού Λάρισας, σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη και τη Διαχείριση Τροχαίων Ατυχημάτων. Στόχος είναι οι μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τα εφόδια τα οποία είναι απαραίτητα για την τήρηση του ΚΟΚ, την αποφυγή εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα, τις πρώτες ενέργειες μετά από τροχαίο ατύχημα, την αρχική διαχείριση & αντιμετώπιση τραυματισμών, τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων κτλ.
Με την ενέργεια αυτή τίθενται οι βάσεις ώστε να καθιερωθεί η  υλοποίηση της Ημερίδας σε ετήσια βάση προκειμένου οι μαθητές της  Γ΄ τάξης Λυκείου να είναι προετοιμασμένοι ως υποψήφιοι οδηγοί, για τους κινδύνους που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Διοργανωτές: Νευροχειρουργική Κλινική ΠΓΝ Λάρισας, Γραφείο Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΓΝ Λάρισας, ΕΚΑΒ Λάρισας
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας.
Συμμετέχοντες φορείς : ΕΚΑΒ, 8η ΕΜΑΚ (ΠΣ), ΕΛΑΣ, ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών).
Η ημερίδα περιλάμβανε σύντομες διαλέξεις, αλλά κυρίως διαδραστικές επιδείξεις, σενάρια τροχαίων ατυχημάτων και αρκετούς σταθμούς εξάσκησης πρακτικών δεξιοτήτων από Διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με Εθελοντές Διασώστες της ΕΟΔΥΑ, προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο προσδοκώμενο όφελος, που δεν είναι άλλο από την εμπέδωση της γνώσης μέσω βιωματικών δράσεων.
Στις διαλέξεις αναλύθηκαν ειδικότερα θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση στην κυκλοφοριακή αγωγή, στην ασφαλή οδήγηση και στην πρόληψη του ατυχήματος, στην ασφάλεια στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος, στην απομάκρυνση των κινδύνων και στον τεχνικό απεγκλωβισμό, στην προνοσοκομειακή διαχείριση του πολυτραυματία, στην υποδοχή και διαχείριση του στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, στη χειρουργική & Νευροχειρουργική αντιμετώπιση του πολυτραυματία στο Νοσοκομείο.
Η ΕΟΔΥΑ ευχαριστεί και συγχαίρει τους διοργανωτές της Ημερίδας, για τη δυνατότητα συμμετοχής της στην πρακτική διαδικασία σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ. Επίσης Εθελόντριες της ΕΟΔΥΑ στελέχωσαν τη Γραμματειακή υποστήριξη της Ημερίδας και διένειμαν ενημερωτικό υλικό και έντυπα.

0eodyasymetoxh1

0eodyasymetoxh2

0eodyasymetoxh3