Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν «ενάντια στους εκβιασμούς των δανειστών»

Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα. Το παρών έδωσαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες.
Γεμάτη κόσμο ήταν η πλατεία Συντάγματος, η Αμαλίας, η Γεωργίου Α' και η Όθωνος, ενώ με μεγάλη δυσκολία διεξάγοταν η κίνηση στην Σταδίου, καθώς υπήρχαν  πολίτες στο δρόμο.
Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ήταν «Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα» με τους διοργανωτές να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής μέσω του Facebook.
Χιλιάδες ήταν οι συγκεντρωμένοι στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και αυτό παρά το ψύχος. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η τρίτη αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.

sygentrosh1Μετά τις 6.30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς.
-Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, και στην πλατεία Ελευθερίας.
Η συγκέντρωση έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής που δεν εμπόδισε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο.
-Στα Χανιά, εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν απόψε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Παρά το κρύο που επικρατούσε πολίτες κάθε ηλικίας δήλωσαν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στις θέσεις της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
-Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.
Με σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε», άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο- το θερμόμετρο (-2 στο κέντρο της Τρίπολης)- και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.
-Εκατοντάδες Κύπριοι και Έλληνες που διαμένουν στην Κύπρο διαδήλωσαν απόψε υπέρ της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, αψηφώντας το βροχερό καιρό και το τσουχτερό κρύο.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων πολιτών Κύπρου με την υποστήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, καθώς και διάφορες οργανώσεις.
Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν έξω από το Σπίτι της Ευρώπης κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει το μήνυμα ότι η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει.