Χειροπέδες σε δύο Λαρισαίες – Pουλούσαν παράνομα βεγγαλικά σε παντοπωλεία

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Λάρισα, δύο γυναίκες ηλικίας 53 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατελήφθησαν:
H 53χρονη, ως προσωρινά υπεύθυνη παντοπωλείου, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 1.308 παιδικά αθύρματα και 150  κροτίδες και η 54χρονη, ως ιδιοκτήτρια παντοπωλείου, να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (751) παιδικά αθύρματα, 433  κροτίδες και 7 πυροτεχνήματα.
Όλα τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας χρήσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, υπενθυμίζονται χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες και ιδίως στους γονείς:
    Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
    Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
    Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
    Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
   Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
   Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.
onlarissa.gr