Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Καλώς ορίσατε στον κόσμο του μόνιμου μακιγιάζ Οτιδήποτε υπόσχεται μονιμότητα είναι την

ίδια στιγμή δελεαστικό και δεσμευτικό.

Αν μάλιστα πρόκειται για την εικόνα του προσώπου μας, σίγουρα το μακιγιάζ που δεν φεύγει με το νερό ή με την ώρα αποτελεί μεγάλο πειρασμό, αλλά μας προβληματίζει. Είναι ασφαλές; Και αν το μετανιώσουμε; Αν δεν βγεί όπως θέλαμε; Στην ουσία ο όρος «μόνιμο» είναι μάλλον υπερβολικός. Οφείλεται όμως στο γεγονός ότι δεν θέλει καθημερινή επανάληψη όπως το συμβατικό αλλά κρατάει χρόνια. Το μακροχρόνιο λοιπόν μακιγιάζ, όπως θα ήταν σωστό να το βαφτίσουμε, είναι η λύση για τις γυναίκες που βρίσκουν ελκυστική την ιδέα να κοιμούνται και να ξυπνάνε με τέλεια σχηματισμένα φρύδια και έντονο περίγραμμα ματιών και χειλιών, χωρίς να χρειάζονται τα σύνεργα του μακιγιάζ για να το πραγματοποιήσουν.

Πόσο ασφαλές είναι;
Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν μόνιμο μακιγιάζ. Πρέπει βέβαια να είναι ενήλικες, αλλά ή η ευαισθησία που μπορεί να έχει το δέρμα τουςδεν παίζει κανένα ρόλο, αφού η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στις πιο δυσανεκτικές και προβληματικές επιδερμίδες με εγγυημένη ασφάλεια.
Πως γίνεται;
Εύκολα γρήγορα και ανώδυνα. Πριν από την εφαρμογή από το ειδικό μηχάνημαχρησιμοποιείται μια κρέμα που αναισθητοποιεί την περιοχή ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος που μπορεί να προκληθεί κατά την διαδικασία. Η κρέμα μένει στο πρόσωπο για περίπου τρία τέταρτα. Η κυρίως διαδικασία κρατάει μία με μιάμιση ώρα για το κάθε σημείο και μπορείτε αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το μακιγιάζ και στα 3 σημεία την ίδια μέρα. Όταν βγείτε από το κέντρο όμως μπορεί να τρομάξετε από την ένταση του αποτελέσματος. Μην ανησυχείτε όμως, καθώς ύστερα από λίγες μέρες θα μείνει περίπου το 40% του αρχικού χρώματος.
makigiaz1Τι πρέπει να προσέχω;     
Τα τρία πρώτα 24ωρα θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικές καθώς λόγω των μικρών τρυπημάτων που γίνονται στο πρόσωπο δημιουργείται ένα μικρό καύκαλο το οποίο όμως πέφτει σε αυτό το διάστημα. Τις τρείς αυτές μέρες μην εφαρμόσετε πούδρα ή κάποιο άλλο προϊόν  στις εν λόγω περιοχών. Όταν πέσει το καύκαλο μπορείτε να πληθείτε και να βαφτείτε κανονικά.
Πόσο διαρκεί πραγματικά;
Στην περιοχή των φρυδιών η διάρκεια του μόνιμου μακιγιάζ υπολογίζεται γύρω στα 3 με 4 χρόνια. Για να εξασφαλίσετε την μέγιστη διάρκεια ωστόσο πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με τον ήλιο και να εμμένετε στην χρήση αντηλιακού, καθώς οι ηλιακές ακτίνες ξεθωριάζουν το χρώμα πιο γρήγορα. Στα μάτια η μέγιστη υπολογισμένη διάρκεια είναι 3 χρόνια ενώ στα χείλη περίπου 2 χρόνια. Μην ξεχνάτε βέβαια ότι μόλις λήξει το χρονικό περιθώριο που δίνεται για κάθε σημείο η ολική επανάληψη είναι απαραίτητη αν θέλετε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα με το αρχικό.