Νίκησε το ποδόσφαιρο. AEΛ-ΑΡΗΣ 2-2

Μία σπουδαία αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής Γυναικών. Οι γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου της ΑΕΛ και του Άρη προσέφεραν πολλές συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα σε έναν αγώνα που μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρων, όμως οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα έδωσαν όλα για τη νίκη, δείχνοντας πως κάποιες ομάδες ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και πρωταγωνιστούν μόνο στους αγωνιστικούς χώρους, αποτελώντας μία ακτίδα φωτός στο πολύπαθο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά μετά τα αισχρά γεγονότα των τελευταίων ημερών.
aearhs1Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, με πολλές δυνατές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου και λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες. Η ομάδα του Νίκου Γκαλίτσιου κατάφερε όμως να ξεκλειδώσει την άμυνα του Άρη και να ανοίξει το σκορ στο 28' με την Σρετένοβτις μετά από υπέροχη μπαλιά της Λόγου. Η ΑΕΛ μετά το γκολ έριξε ρυθμούς και περίμενε τον αντίπαλο στα καρέ της χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Σε μία φάση διαρκείας όπου η άμυνα της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα με πολλές κακές επιλογές, η Σπυριδωνίδου βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ αιφνιδίασε την Βλασιάδου για να κάνει το 1-1 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγανε στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκαν οι σκληρές μονομαχίες, με την ομάδα του Άρη να δείχνει μεγαλύτερο πάθος και θέληση για τη νίκη και να έρχεται τελικά η επιβράβευση για τους Θεσσαλονικείς στο 62' με γκολ της Λούνοβα με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής. Αυτό το γκολ πείσμωσε της παίκτριες της ΑΕΛ οι οποίες ανέβασαν ρυθμούς και πίεσαν τον αντίπαλο ο οποίος όμως έκλεινε πολύ καλά όλους τους διαδρόμους προς την εστία της Μαργαρίτη. Σε εκείνο το σημείο η 1η σκόρερ της ΑΕΛ, η Γιόβαννα Σρετένοβιτς πήρε την ομάδα στις πλάτες της και με ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Άρη.
Για την ΑΕΛ, Νίκος Γκαλίτσιος
Ξεκίνησαν: Βλασιάδου, Κούκου, Γαγάρα, Γκατζογιάννη, Σωτηριάδη, Πουρλιώτη, Τσούκα, Λόγου, Χριστοφορίδη, Σρετένοβιτς, Σπυροπούλου
Αλλαγές: Μπούμπα, Σακελλάρη, Ακριβούλη
Στον πάγκο βρέθηκαν: Νάση, Σκοτεινιώτη, Κόλλια, Μπελμέζα
Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας της ΑΕΛ για το φετινό πρωτάθλημα που την βρίσκει να τερματίζει στην 4η θέση, στην παρθενική της παρουσία στην Α' Εθνική. Μία αξιολογούμενος πολύ καλή πορεία η οποία θα μπορούσε να είναι και καλύτερη εάν η ομάδα δεν είχε τις ατυχίες με τους σοβαρούς τραυματισμούς - όλους από χτυπήματα - όπως και εάν σε ορισμένα παιχνίδια η απειρία της ομάδας δεν της στοίχιζε τους βαθμούς που άξιζε να πάρει. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το iphone 5s με το νούμερο 1311 να είναι ο τυχερός αριθμός. Ο κάτοχος του τυχερού λαχνού παρακαλείτε να αποστείλει τα στοιχεία επικοινωνίας του στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
aearhs2Μπορεί το πρωτάθλημα να τελείωσε όμως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν τελειώσαν, μιας και αυτήν την Κυριακή η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει για την 3η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών τις Ελπίδες Καρδίτσας σε ένα πολύ δυνατό γειτονικό ντέρμπι. Η ΑΕΛ μπαίνει στην 3η φάση, στην οποία είχε φτάσει και πέρυσι ως ομάδα Β' εθνικής και τελικά αποκλείστηκε από τον Άρη της Α' εθνικής. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στον στάδιο Αλκαζάρ με ώρα έναρξης τις 16:30. Εάν η ΑΕΛ προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά του κυπέλλου τον νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης, στην Θεσσαλονίκη. Στην ουσία με τον άδικο τρόπο διεξαγωγής του κυπέλλου, οι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος διασταυρώνονται πολύ νωρίς με αποτέλεσμα αυτά τα παιχνίδια να αποτελούν πρόωρους τελικούς.

Η ομάδα της ΑΕΛ συγχαίρει την ομάδα ΠΟΚ Αθηνών για την κατάκτηση του Champions League Κωφών που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα στην πόλη της Λάρισας. Η Ελληνική ομάδα νίκησε στον τελικό της διοργάνωσης την Τούρκικη Ινσταμπούλ με σκορ 3-2.