Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατί must; Γιατί μας έλειψε…

Ένας χρόνος είναι πάρα πολύ μεγάλο διάστημα για κάποιον που έχει την “αρρώστια”, του να έχει άποψη και να την εκφράζει.

Έτσι το πρώτο, μετά από ένα χρόνο διακοπής του site για λόγους υγείας, αυτό editorial δεν έχει σκοπό να αρχίσει να λέει, να τάζει και να ευλογεί τα γένια του (όπως γίνεται συνήθως).
Έχει μόνο σκοπό να εξηγήσει τη λογική αυτής της προσπάθειας: Είναι πολύ απλό, αυτή η προσπάθεια δεν έχει λογική. Δεν είμαστε από μηχανής θεοί, δεν διαθέτουμε εξ αποκαλύψεως αλήθειες, απλώς αναζητάμε εναλλακτικές μορφές έκφρασης. Αυτή η πρόταση δεν ζητάει αποδέκτες, αλλά συμμέτοχους-συνεργούς και συμπαραστάτες-συνενόχους. Το site που βλέπετε στην οθόνη σας δεν είναι ένα μέσο προβολής μόνο των προσωπικών μας απόψεων αλλά και απόψεων ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, ανθρώπων που είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της πόλης. Και φυσικά να βρίσκεται δίπλα και να παρακολουθεί τη νέα εποχή της ΑΕΛ μετά τα 7 πέτρινα χρόνια "ξηρασίας" και της ανυποληψίας στην οποία είχε πέσει το καμάρι αυτής της πόλης. Είναι ένας χώρος που θα παρουσιάζει ότι αιχμαλωτίζει ο φωτογραφικός μας φακός, ότι συλλαμβάνει το μάτι και το αυτί του καθενός από μας, ότι έγινε και ότι θα γίνει. Εικόνες, σκέψεις και απόψεις θα γίνονται ένα. Και ας μην το κουράζουμε. Ειδησεογραφικά site υπάρχουν εκατοντάδες (πολλά πολύ αξιόλογα) που όμως αναπαράγουν τις ίδιες ειδήσεις μια και η καθημερινή ειδησεογραφία είναι ίδια Το must –χωρίς να διεκδικεί κάποιο ιδιαίτερο τίτλο – είναι κάτι διαφορετικό. Είναι ένα ηλεκτρονικό ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ με συνεντευξεις, αρθογραφία, χρηστικές συμβουλές, ρεπορτάζ και άλλα. Αλλά το ηλεκτρονικό περιοδικό που πραγματικά σας αξίζει. Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια αυτού του site, αλλά φιλοδοξεί να είναι η απαρχή μιας γενικότερης δραστηριοποίησης μας. Και mustίγωμα σε όσους χρειάζεται. Για τον λόγο αυτό  δημιουργήσαμε, πριν δέκα χρόνια, αυτή  την ηλεκτρονική έκδοση στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε (αν σας κάνει κέφι και έχετε διάθεση) μέσα από τις στήλες του  γράφοντας ό,τι σας αρέσει, σας εντυπωσιάζει, σας την δίνει ή σας ενοχλεί. Μέσα από αυτή τη ελευθερία έκφρασης όμως θα τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Δεν θα θίγουμε προσωπικότητες, δεν θα βρίζουμε δεν θα «κράζουμε» χωρίς στοιχεία και γενικά θα δείξουμε την καλή ανατροφή μας (για να μην πάνε χαμένα τα Γαλλικά και το πιάνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε). Και να συμμετέχετε ενεργά σε ότι στραβό συμβαίνει στην πόλη στέλνοντας μας φωτογραφίες με τις διαμαρτυρίες ή τα παράπονα σας.
Και να ξεκαθαρίσουμε ότι το mustmag.gr δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Είναι ο συνδετικός κρίκος της «τρέλλας» που υπηρετώ σαράντα συναπτά έτη και ενός χώρου δικής σας έκφρασης . Φυσικά θα παρεμβάλλονται η άποψη μου και το δικαίωμα της επιλογής. Και οι επιχειρήσεις που σας προτείνομε ΔΕΝ είναι πελάτες μας. Είναι επιχειρήσεις που μας έπεισαν για το επίπεδο των προϊόντων ή των υπηρεσιών που παρέχουν. Και μακριά από κάθε οικονομική συναλλαγή πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας είναι “καθαρές”.
Όλα αυτά στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού must. Γιατί δεν σας θέλουμε (επειδή δεν είστε) παθητικούς αναγνώστες. Σας θέλουμε να είστε κομμάτια αυτής της προσπάθειας ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αναγνωστών που δεν θα καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Τελειώνουμε με την ευχή το εγχείρημα αυτό να ανάβει φωτιές, αλλά να μην χρησιμοποιείται ως προσάναμμα. Τα υπόλοιπα θα τα «γράψει η ιστορία»…
Φώτης Βακιρτζηδέλης