Τρίτη 30 Μαϊου 2023

Αρνητές του Κορωναιού: Ηλίθιοι ή εγκάθετοι;

Γράφει ο Φώτης Βακιρτζηδέλης


 00000EDITSHMA120Με ταλαιπώρησαν πολύ οι σκέψεις για το αν πρέπει και εγώ (μαζί με τόσους άλλους) να γράψω για το τι συμβαίνει και στην Ελλάδα σχετικά με το δεύτερο κύμα της μάστιγας του Covid -19. Ένιωσα ότι η σιωπή δεν είναι στάση υπεύθυνου ανθρώπου απέναντι στους αρνητές του ιού και τους συνομωσιλόγους. Έτσι, θα προσπαθήσω να (ξανα)θυμίσω στον κόσμο που ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν μακριά από την σκληρή πραγματικότητα, όσα διαβάζουμε, ακούμε και ζούμε στη Λάρισα αυτές τις άγριες μέρες της μανιασμένης επίθεσης του Covid-19. Κάτι που έφερε την πόλη μας στην 3η χειρότερη θέση στην αντιμετώπιση των θετικών περιστατικών. Γνωρίζω και καταλαβαίνω ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί πανικός, αλλά όταν τα στοιχεία της επικινδυνότητας αυτού που συμβαίνει σήμερα είναι τραγικά, κάτι πρέπει να πει ή να κάνει κανείς. Κυρίως να κάνει. Όταν διακυβεύεται η υγεία ενός λαού, όταν χάνονται ζωές με ρυθμούς καταιγιστικούς ποιος έχει το δικαίωμα να πει: Εγώ δεν πιστεύω και δεν φοβάμαι.
Μαζικές συναθροίσεις, κρυφές διοργανώσεις πάρτι και γλεντιών και παντελής αγνόηση των βασικών κανόνων προστασίας από μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι κατά την γνώμη μου η κύρια αιτία που το πράγμα ξέφυγε και είναι στα όρια του ανεξέλεγκτου.     
0000convid fotis 2Δεν το κρύβω ότι και εγώ παρακολουθώ με αγωνία το SOLD OUT των δυο νοσοκομείων, όταν ο ύπουλος εχθρός παραμονεύει στην γωνία και σκέφτομαι τι θα γίνουν τα επόμενα κρούσματα; Θα έρθουν στην τραγικά δύσκολη θέση οι γιατροί να επιλέγουν το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει; Πόσοι ακόμη θάλαμοι θα αδειάσουν για να δεχτούν τα νέα κρούσματα; Και τι θα γίνουν οι ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα πλην του Κορωναιού; Και πόσο ακόμη θα αντέξουν οι ήδη εξουθενωμένοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό με τις ατέλειωτες ώρες προσφοράς; Πόσοι από αυτούς δεν θα ακολουθήσουν τους ασθενείς τους στους θαλάμους αρνητικής πίεσης ή στα κρεβάτια των ΜΕΘ – αν φυσικά υπάρχουν ελεύθερα. Ήδη μεγάλος αριθμός από τους ανθρώπους που εργάζονται στον χώρο της υγείας έχουν νοσήσει και έχουμε και τους πρώτους θανάτους ιατρών.
Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει, είναι – το λιγότερο - δραματική. Ο πόλεμος που υποψιαζόμασταν ή φοβόμασταν έχει ξεσπάσει άγριος. Οι πινακίδες στα Νοσοκομεία είναι πια όλες ίδιες και αντί για προγραμματισμό χειρουργείων βλέπεις την αιτιολογία, που είναι παντού και πάντα η ίδια: αμφίπλευρη διάμεση πνευμονία.
Τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται, έχουμε φτάσει σε τριψήφιο νούμερο όλα από την ίδια αιτία. Τα αποτελέσματα των τεστ όσων προσέρχονται στα Νοσοκομεία, είναι σχεδόν όλα ίδια: θετικό, θετικό, θετικό.
Τα στοιχεία για τον κοροναϊό σοκάρουν. Μέσα σε 21 ημέρες τον Νοέμβριο, χάθηκαν σχεδόν 900 συνάνθρωποι μας, εκ των οποίων οι 700 πέθαναν τις δύο εβδομάδες όπου η χώρα έχει μπει σε καραντίνα.
Περισσότερα από 90 χιλιάδες κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, με τα περίπου 36 χιλιάδες εξ αυτών να έχουν εντοπιστεί στις 15 ημέρες της καθολικής απαγόρευσης.
Άρα το lockdown δεν εφαρμόζεται σωστά ή αν δεν το είχαμε εφαρμόσει θα υπήρχαν εκατοντάδες νεκροί;
Στις εφημερίες των Νοσοκομείων τα Επείγοντα καταρρέουν. Όλοι έρχονται με τα ίδια συμπτώματα: πυρετός και βήχας, αναπνευστικά προβλήματα. Και σχεδόν όλοι – πραγματικά -  χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάποιοι, οι πιο άτυχοι, πρέπει να διασωληνωθούν αμέσως και να μπουν σε ΜΕΘ. Για κάποιους άλλους, πάλι, είναι ήδη αργά…
Κι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δείχνουν ότι δεν φοβούνται να παρακούσουν τις οδηγίες, που διαμαρτύρονται ότι η «καθημερινότητα τους» έχει διαταραχθεί ή ακόμη χειρότερα ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν και είναι προϊόν μιας παγκόσμιας συνομωσίας. Μάλλον αυτοί οι τελευταίοι (που είναι και οι πιο επικίνδυνοι) μιλάνε απ’ ευθείας με τον Τζορτζ Σόρρος ή με τον Μπιλ Γκέιτς και έχουν άμεση σύνδεση με τα κέντρα αυτής της παγκόσμιας συνομωσίας. Εγώ θα έλεγα ότι μάλλον κινούνται από κάποια σκοτεινά συμφέροντα ή χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Το τελευταίο μάλιστα μου φαίνεται το πιο πιθανό. Κάποιοι άλλοι στα πλαίσια μια “περίεργης” αντίστασης διοργανώνουν γλέντια ή κρυφά πάρτι. Αντίσταση είπα; Και γιατί δεν την κάνουν όταν τους ψαλιδίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, όταν τους κόβουν την σύνταξη ή όταν τους ρίχνουν στον Καιάδα της μακροχρόνιας ανεργίας; Σου στερεί, λες, την ελευθερία σου η (κάθε) Κυβέρνηση. Μάλιστα. Ή πολύ βλάκας είσαι ή εγκάθετος κάποιων. Όταν έχουν το ΑΦΜ σου, το ΑΜΚΑ σου, τον Α.Δ.Τ. σου και όταν σε εντοπίζουν σε δευτερόλεπτα με το ακριβό κινητό που σου πούλησαν κάποιοι πιο έξυπνοι από σένα σε πείραξε η μάσκα. Ε, πιο χαζός πεθαίνεις. Εκτός και αν υπηρετείς κάποια συμφέροντα.   
Σίγουρα για όλους τους προαναφερόμενους αρνητές του ιού υπάρχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Ωραία. Τότε ρε φίλε πήγαινε σε ένα βουνό ή σε μια παραλία (και από τα δυο έχει η Λάρισα) και φουντάρισε. Με ποιο δικαίωμα όμως παίζεις με τις ζωές των συνανθρώπων σου και κυρίως της οικογένειας σου; Με την ανοησία ή την ηλιθιότητα σου γίνεσαι εν δυνάμει ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ και μάλιστα εκ προμελέτης.
0000convid fotis 0Κάποιος πήγε 6 Χρόνια Ιατρική, 5 Χρόνια Ειδικότητα, 2 χρόνια εξειδίκευση, 1 χρόνο Μεταπτυχιακό, 4 Χρόνια Διδακτορικό , 15 χρόνια Καθηγητής Πανεπιστημίου, Δεκάδες Ιατρικά Συγγράματα, Πάμπολλες επιστημονικές έρευνες. Του εξηγεί του άλλου με απλά λόγια γιατί πρέπει να φοράει μάσκα σε κλειστούς χώρους και ο άλλος σχολιάζει από κάτω... «Μπεεεεε». Και με αυτό το «μπε» ο γελοίος νιώθει θριαμβευτής!!!
Ένα χαρακτηριστικό των ψεκασμένων αρνητών του covid είναι ότι όλοι τους είναι μέτριοι σε όλα. Μέτριοι άνθρωποι, μέτριοι επαγγελματίες,  μέτρια εξυπνάδα. Δεν είναι βλάκες. Απλά επειδή γνωρίζουν πόσο απελπιστικά μέτριοι είναι, προσπαθούν να φανούν ότι είναι πάνω απ' όλους.
Αυτό προσφέρουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Την βλακώδη αίσθηση ότι ανήκεις στους "λίγους και εκλεκτούς φωτισμένους" που γνωρίζουν την "αλήθεια που σας κρύβουν επιμελώς".
Γι αυτό και το μίσος προς τους επιστήμονες. Επειδή για να κατακτήσεις τη γνώση θέλει κόπο, πειράματα, επικοινωνία, δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, συνεχή ενημέρωση και μελέτες.
Ο εύκολος δρόμος είναι να δεις ένα ή πολλά βίντεο στο YouTube και ξαφνικά διά μαγείας να "ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ".
Αυτοί οι μέτριοι άνθρωποι που εξοργίζονται επειδή τους είπαν να πλένουν τα χέρια τους αφού κατουρήσουν και να φορέσουν για πέντε λεπτά μάσκα όταν πάνε να αγοράσουν ψωμί.
"ΠΕΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ" φωνάζουν.
Μέχρι ο αναπνευστήρας να γίνει ο καλύτερος φίλους τους στο κρεβάτι κάποιας εντατικής.
Το λάθος της πολιτείας δεν είναι ότι θέσπισε μέτρα προστασίας (που δεν είναι όλα σωστά και δίκαια) αλλά που δεν φρόντισε να τα διασφαλίσει από όσους τα παραβαίνουν. Απλά πράγματα. Παραβίαση των μέτρων προστασίας; Άμεση σύλληψη και δεκαήμερη κοινωνική εργασία σε Νοσοκομεία που φιλοξενούν κρούσματα του covid-19. Αλλά χωρίς μάσκα και άλλα προστατευτικά μέτρα προστασίας, αφού ο ιός δεν υπάρχει. Να δούμε που θα πάνε οι “θεωρίες” και η “μαγκιά” όλων αυτών που είναι η κύρια πηγή της ανεξέλεγκτης διασποράς του ιού.
Ο αριθμός των νεκρών έφτασε σε τριψήφιο νούμερο ημερησίως. Έχουμε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό. Και σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ! Σ’ αυτόν τον πόλεμο οι προδότες είναι όλοι οι παραπάνω. Μια προδοσία ενάντια στον υπεράνθρωπο αγώνα Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, ενάντια στα θύματα του ιού και τελικά ενάντια στην κοινωνία.
Δεν με διακατέχει κανένας πανικός και καμιά υστερία. Με διακατέχει όμως η αγωνία να μη γίνω (άθελα μου) αιτία να νοσήσουν ή και να πεθάνουν κάποιοι άνθρωποι. Γι’ αυτό τηρώ τα μέτρα προστασίας. Και (θα το ξαναγράψω) αν έχει δίκιο αυτή η θλιβερή μειοψηφία το πολύ-πολύ να ζοριστούμε λίγο φορώντας μια μάσκα, τηρώντας αποστάσεις και μη τριγυρίζοντας άσκοπα σκορπώντας τον θάνατο. Αν όμως έχει δίκιο η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που είναι σώφρονες θα σωθούν πολλές ζωές, θα επανέλθει η καθημερινότητα μας στην κανονικότητα της και θα σωθεί και η οικονομία που καταρρέει.
*Σ.Σ. Ίσως να είμαι πολύ σκληρός σε κάποιους χαρακτηρισμούς αλλά σίγουρα είμαι πιο ακίνδυνος από αυτούς που με λόγια και έργα σκορπάνε τον όλεθρο και δεν επιτρέπουν στη ζωή να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς.