Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Εκδήλωση για τον αγροτικό τουρισμό στην Αγιά

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Στα πλαίσια του Προγράμματος: Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020, Σκέλος 2, Μέτρο 2.2 Δίκτυα πόλεων και του διακρατικού έργου με τίτλο «Authentic Europe Network» ο Δήμος Αγιάς διοργανώνει την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 και ώρα 4 μ. μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» εκδήλωση με θέμα: « Παρουσίαση του έργου «Authentic Europe Network». Ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη νέων μεθόδων και μέτρων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εταίρων του έργου.
Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού μέσα από τη σύσταση ενός βιώσιμου δικτύου πόλεων που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία στη διεθνή συνεργασία.
Εταίροι του έργου είναι οι:
1. Δήμος Strumyani, Βουλγαρία _Συντονιστής-Επικεφαλής
2. Δήμος Αγιάς, Ελλάδα
3. Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Naxxar, Μάλτα
4. SODEBUR - Εταιρεία Ανάπτυξης Επαρχίας Burgos, Ισπανία
5. ANCI - Εθελοντική Ανεξάρτητη Ενωση Δήμων Περιφέρειας Σαρδηνίας, Ιταλία
Έναρξη εκδήλωσης 25/03/2015
16:00 Χαιρετισμός από τις τοπικές αρχές
16:15 Παρουσίαση του Δήμου Αγιάς
16:30 Παρουσίαση των αντιπροσωπειών
17:00-20:45    
1. Παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες»,  του εγχειρήματος «Authentic Europe», του προγράμματος και των  θεμάτων της συνάντησης.
 2. Παρουσίαση της Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με  την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.
Διάλειμμα
3. Ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή καλών πρακτικών στη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων και στην  ανάπτυξη του αγροτουρισμού.
4. Συζήτηση μεταξύ πολιτών και συμμετεχόντων με σκοπό την ανάπτυξη νέων μεθόδων που θα οδηγήσουν στην κοινωνική σύγκλιση.
 5. Συζήτηση με θέμα την ανάπτυξη μέτρων που θα συμβάλλουν  στην ενσωμάτωση των ενεργών δράσεων των πολιτών στη στρατηγική του Δικτύου.