Παρασκευή 3 Μαϊου 2024

O Λαρισαίος Ψυχολόγος Δημοσθένης Παναγιώτου ομιλητής στο 3o Security Project 2015

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Όταν η καινοτομία συναντάει την ασφάλεια
Το συνέδριο Security Project – η κορυφαία συνάντηση των ειδικών της ασφάλειας στην Ελλάδα – πραγματοπιιήθηκε για 3η φορά στις 24 & 25 Απριλίου 2015 στην Αθήνα στο Titania Hotel.


Λαμβάνοντας υπόψη, ότι οι απαιτήσεις για ασφάλεια σε όλους τους τομείς αυξάνονται συνεχώς, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον στη παροχή υπηρεσιών και λύσεων, η λέξη κλειδί που μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική και ποιοτική κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σήμερα, είναι η καινοτομία.
Στόχος λοιπόν του 3ου Συνεδρίου Security Project,  ήταν η ανάδειξη της καινοτομίας, σε όλες τις εκφάνσεις της ασφάλειας, ως πυλώνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν το επαγγελματικό, κοινωνικό, οικογενειακό και προσωπικό περιβάλλον, αλλά και ως προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη και καταξίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο χώρο.
 Στις δυο ημέρες του 3ου Security Project, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αντίστοιχα τις δυο θεματικές ενότητες: Security Management Forum και Security Technology Day  
H πρώτη μέρα έκλεισε με την πολύ εντυπωσιακή εισήγηση που κίνησε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, όταν ο Λαρισαίος Ψυχολόγος κ. Δημοσθένης Κ. Παναγιώτου και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Νευροψυχολογίας κι Εφαρμοσμένης Νευροτεχνολογίας ThePsyLab ανέλυσε το θέμα: "Η σημαντικότητα στην αποκωδικοποίηση της Στάσης του σώματος για την πρόληψη του εγκλήματος".
Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρωτοτυπία αλλά και η επιστημονική προσέγγιση του θέματος δημιούργησε μετά την ομιλία του κ. Παναγιώτου (ο οποίος είναι και ο μόνος Ψυχολόγος, Εκπαιδευτής Ασφαλείας στην Ελλάδα που διαθέτει Διεθνείς πιστοποιήσεις αλλά και πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ) ερωτήσεις και έναν ενδιαφέροντα διάλογο με τους παρευρισκομένους.
SECURITYPROJECT1