Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Επίδειξη θεαματικής "βούτας"

Περισσότεροι από 500 περιστεράδες από όλη τη χώρα βρέθηκαν χθες στη Λάρισα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις επίδειξης θεαματικής πτήσης περιστεριών, που διοργάνωσε και φέτος, ο Σύλλογος Περιστεράδων Λάρισας.
Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ιδιοκτητών περιστεριών από όλη τη χώρα. Περιστεράδες - μέλη 20 τουλάχιστον Συλλόγων - από τη Σαλαμίνα, τον Πειραιά, τον Ασπρόπυργο έως την Κοζάνη, τη Δράμα και τις Σέρρες, αψήφησαν χθες την απόσταση και βρέθηκαν στη Λάρισα για να απολαύσουν το χόμπι τους.
Νωρίς χθες το πρωί οι περιστεράδες βρέθηκαν στο καφέ «Μικέλ», επί της εθνικής οδού και στη συνέχεια παρακολούθησαν επιδείξεις Λαρισαίων συναδέλφων τους, που προκρίθηκαν έπειτα από διαγωνισμό, σε Γαλήνη, Νίκαια, Τερψιθέα, Αμυγδαλέα και Ραχούλα, απολαμβάνοντας θεαματικές επιδείξεις περιστεριών "βούτα", μιας από τις ράτσες περιστεριών της περιοχής.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συνεστίαση στο κέντρο "Ιστός", στο πλαίσιο της οποίας, από μέλη άλλων συλλόγων της χώρας, βραβεύθηκαν οι εξής Λαρισαίοι συμμετέχοντες στη χθεσινή επίδειξη: Γιώργος Μήλιος, Γιώργος Τοκμετζής, Αντώνης Τασιάκος, Βασίλης Καραβάκας, Τριαντάφυλλος Νότας, Γιάννης Τζάνακας, Κωνσταντίνος Καραμούτας, Στέλιος Τεμενούγκας, Παναγιώτης Νταϊλιάνης και Παναγιώτης Παπαγιάννης

eleftheria.gr