Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Αγιά: Περίσσεψαν γέλιο και ευαισθησία…

Περίσσεψε το γέλιο, αλλά, κυρίως, κι αυτό ήταν το ζητούμενο, η ευαισθησία, το βράδυ της Κυριακής στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.
Η κωμική θεατρική παράσταση, που έδωσε η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας», μετά από πρω­τοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Αγιάς για να στηριχθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Επιτυχία διπλή, αφού από τη μια, ο κόσμος, που κατέκλυσε την αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης», το καταχάρηκε πραγματικά, ενώ από την άλλη, η έκκληση αντί εισιτηρίου οι θεατές να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας ή άλλα είδη νοικοκυριού, βρήκε θερμή ανταπόκριση και συγκεντρώθηκε μια πολύ μεγάλη ποσότητα προς ενίσχυση του Παντοπωλείου.Χαιρετισμό στην όλη εκδήλωση απηύθυνε η πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιδήμαρχος Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, όπως και ο Θεόδωρος Γκασδράνης, προϊστάμενος του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, οι οποίοι, πέραν των ευχαριστιών τους στη θεατρική ομάδα και στον Σύλλογο Γυναικών, μίλησαν για τη λειτουργία του Πα­ντοπωλείου, αναφέρθηκαν στα κριτήρια ένταξης όσων το επιθυμούν στο πρόγραμμα βοήθειας και κάλεσαν τους δημότες της Αγιάς να αγκαλιά­σουν τον καλό αυτό σκοπό.
Χαιρετισμό απηύθυνε, εκ της θεατρικής ομάδας, το μέλος της Αχιλλέας Ε. Αρχοντής, ο οποίος, εμφανώς ικανοποιημένος από την επι­τυχία της βραδιάς, συνεχάρη τις γυναίκες για την πρωτοβουλία, χαρα­κτήρισε αξιέπαινη και αξιόλογη την κίνηση αυτή δημιουργίας του Παντοπωλείου από τον Δήμο Αγιάς, δήλωσε πως ο «Μιλτιάδης Δάλλας» θα είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες και εξέφρασε την ελπίδα η κοι­νωνία να πορεύεται με χαμόγελο, ενότητα και αλληλεγγύη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σκαρκάλης, Αναστασία Ζιούλη και Θεόδωρος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, η πρόε­δρος του Συλλόγου Γυναικών Βαϊτσα Παπακώστα, τα μέλη του Διοι­κη­τικού Συμβουλίου και η υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αγιάς Στέλλα Γογουροπούλου.   
Η παράσταση είχε τον τίτλο «Λες να...; Μπα, δεν... Έ, κι άμα;... Έ, τότε...» και συμμετείχαν οι Νανά Μπακρυνιώτη, Φώτης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Αρχοντής, Βασιλική Καλέση, Κωνσταντίνος Καμπίσιος, Χάϊδω Σιμψιρή, Βασίλης Βαλάρης, Χριστίνα Χριστούλα, Αχιλλέας Κ. Αρ­χοντής, Νατάσα Τσιμπόλη, Περικλής Χασταλής, Μαρία Αλί Χαν, Αχιλ­λέας Ε. Αρχοντής, Κορίνα Μακροδήμου. Η χορογραφία ήταν της Νατά­σας Τσιμπόλη, την επιμέλεια παραγωγής είχε η Κορίνα Μακροδήμου, στο μακιγιάζ και στην επιμέλεια ροής ήταν η Μαρία Στάμου, στα φώτα και στον ήχο ο Φωκίωνας Γεωργοβίτσας, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η Μαρία Αλί Χαν.
Tου Νίκου Γουργιώτη για την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"