Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Ελαφρύ ριζότο με λαχανικά

Πολλά λαχανικά για φυτικές ίνες που θα παρασύρουν το λίπος μακριά από τον οργανισμό σου, νόστιμος ζωμός λαχανικών και αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Μια πολύ καλή εναλλακτική για να χορτάσεις χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά
Εύκολη: 30 Λεπτά
4μερίδες
Υλικά:0RIZOTO1
• 1 φλιτζάνι ρύζι ειδικό για ριζότο
• 1/2 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
• 1 μικρή πράσινη πιπεριά
• 1 μικρή κόκκινη πιπεριά
• 1 καρότο σε κυβάκια
• μισή μελιτζάνα σε κυβάκια
• 3 κ.σ αρακά
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
• 1 γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι
2. Αφού γίνει διάφανο, πρόσθεσε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να φύγουν τα υγρά τους
3. Ρίξε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνέχισε το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά να μαλακώσουν
4. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε τον ζωμό χλιαρό λίγο, λίγο
5. Ρίξε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτευε να απορροφηθεί από το ρύζι. Συνέχισε με το επόμενο φλιτζάνι μέχρι    να τελειώσει ο ζωμός
6. Σβήσε τη κατσαρόλα και άφησε το ριζότο να τραβήξει λίγο τα υγρά του
7. Σέρβιρε με γιαούρτι στραγγιστό