Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝΟ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, κάτι που σηματοδοτεί την αλλαγή των γευστικών μας προτιμήσεων.


Έτσι κάνουμε την στροφή σε ένα πιο απλό καθημερινό μαγείρεμα, πολλές σαλάτες κάθε είδους -από τις πιο σύνθετες μέχρι τις πιο απλές.
Η σημερινή μας συνταγή είναι λοιπόν αυτής της κατηγορίας: Εύκολη, γρήγορη, χωρίς πολύ μαγείρεμα και ιδιαίτερα πολυμορφική, μιας και παίρνει κάθε φορά τη γεύση που θέλουμε, ανάλογα με τα υλικά που θα περιέχει.
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο ζυμαρικά (Βίδες, φιογκάκια ή κοχλίες)
1 ντομάτα μεγάλη σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
2-3 αγγουράκια τουρσί τριμμένα
1 τόνο κονσέρβας -σε ηλιέλαιο-στραγγισμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Dressing
2-3 Κ. μαγιονέζα         
1 Κ. μουστάρδα          
2-3 Κ. ελαιόλαδο         
1κ. ξύδι λευκό             
αλάτι και πιπέρι    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά al dente. Τα στραγγίζετε. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα βάζετε μέσα σε μια μεγάλη σαλατιέρα, όπου προηγουμένως έχετε αναμείξει όλα τα υλικά για το dressing*. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύετε καλά.
Αρχικά η γεύση θα είναι λίγο πιο αλμυρή και λίγο πιο ξινή από το επιθυμητό, αλλά επειδή τα ζυμαρικά θα απορροφήσουν ένα μέρος από το dressing, τελικά θα ισορροπήσουν.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε το αλάτι και το πιπέρι, αφού αναμείξετε όλα τα υλικά, και τον τόνο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση υπερβολής.
Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο 2-3 ώρες , τουλάχιστον, για να δέσουν οι γεύσεις και να γίνει δροσερή. Είναι εξαιρετική για τις ανοιξιάτικες μέρες, και πραγματικά νόστιμη. Τρώγεται και την επόμενη μέρα, το ίδιο ευχάριστα.
 * Στο dressing η ποσότητα της μαγιονέζας ποικίλει, ανάλογα με τη γεύση σας. Μπορείτε να την παραλείψετε και τελείως και να αναμείξετε το λάδι με το ξύδι και τη μουστάρδα, ή αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε περισσότερη, για να γίνει πιο πλούσια και κρεμώδης.