Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Χταπόδι στιφάδο με χυλοπίτες

ΥΛΙΚΑ
1 xταπόδι 1-1/2 κιλό
1 καρότο, ψιλοκομμένο
300 γρ. κρεμμύδια, στιφάδο
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους
1 αστεροειδή γλυκάνισο
200 γρ. χυμό ντομάτας
500 γρ. χυλοπιτάκι
100 ml κρασί κόκκινο
100 γρ. ελαιόλαδο
1/4 άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ.
2. Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια , το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
3. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε το χταπόδι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.
4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυλοπιτάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και τα κρεμμύδια.
5. Στα τελευταία 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το χυλοπιτάκι με 500 ml. καυτό νερό.
6. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το χυλοπιτάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως.
7. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.