Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ξεκίνησε η εκστρατεία “αντί-Δραση στη βία κατά των γυναικών” από την Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ

Η εκστρατεία της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ“αντί-Δραση στη βία κατά των γυναικών” ξεκίνησε διοργανώνοντας την πρώτη εκδήλωση στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου.


Στα αρνητικά της πρώτης αυτής δράσης καταγράφεται ο σχετικά μικρός αριθμός παρευρισκομένων, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα αποτελεί ακόμη ταμπού για την κοινωνία της Λάρισας, ενώ στα θετικά της το γεγονός ότι αρκετές γυναίκες μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους. Αυτός είναι και στόχος της εκστρατείας. Μέσα από την ενημέρωση και τον διάλογο με Επιστήμονες να σπάσουν τα ταμπού και να απελευθερωθούν οι γυναίκες θύματα ώστε να μιλήσουν ελεύθερα αλλά και το κοινό να είναι σωστά ενημερωμένο για το τι συμβαίνει στην διπλανή πόρτα.
Βασικοί πυλώνες αυτής της εκστρατείας είναι μια ομάδα καταξιωμένων Επιστημόνων με έντονο ανθρωπιστικό ενδιαφέρον που το δείχνουν έμπρακτα προσφέροντας Εθελοντικά τις επιστημονικές τους γνώσεις συμβάλλοντας στην  καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας.
Στην πρώτη αυτή επαφή με το κοινό της Λάρισας μίλησαν οι:
Εύα Στάμου κοινωνική λειτουργός του Δήμου Λαρισαίων, με θέμα «Επικίνδυνες σχέσεις: Βία στην οικογένεια», η Βασιλική Κουλουψούζη ψυχολόγος, με θέμα «Η κακοποίηση των γυναικών στη σύγχρονη Ελλάδα και οι επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία», η Νικολέτα Μπουρνόβα δικηγόρος, με θέμα «Βία: Ποια η νομική αντιμετώπιση της; Δικαιώματα και προστασία».
Οι επιστημονικές προσεγγίσεις του θέματος από τις τρεις εκπροσώπους διαφορετικών ειδικοτήτων είχαν τόσο ενδιαφέρον που στο τέλος της εκδήλωσης  το κοινό έκανε πολλές ερωτήσεις και ακολούθησε ένας ουσιαστικός διάλογος  στον οποίο απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Επιστημονική ομάδα συμμετέχουν ο Φυσίατρος Dr Ευθύμιος Κουλούλας (Διευθυντής της Μονάδας αποκατάστασης και Διαχείρισης πόνου Physiatriki) που διαθέτει τις εγκαταστάσεις της Μονάδας για τις ανάγκες της δράσης και η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Βασιλική Κουλούλα.
Μετά τις ομιλίες των Επιστημόνων στο βήμα ανέβηκε η Ελευθερία Πολυμεροπούλου η οποία σπάζοντας τα ταμπού κατέθεσε την προσωπική της μαρτυρία και συγκλόνισε με όσα είπε. Τελείωσε δε την μαρτυρία της, περνώντας ένα σημαντικό μήνυμα, με την φράση: Θυμηθείτε το όνομα μου. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε δωρεάν το βιβλίο της Άννας Κορτέση με τίτλο “Μεταξύ σοβαρού και αστείου”, η οποία επίσης μίλησε στο πλαίσιο της εκδήλωσης για το θέμα της έμφυλης βίας και προανήγγειλε το 5ο βιβλίο της που έχει σαν θέμα μαρτυρίες γυναικών θυμάτων βίας .
Την εκδήλωση, η οποία  πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων,  προλόγισε και συντόνισε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ  Φώτης Βακιρτζηδέλης.
Το Δ.Σ. της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ  ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη με την ευχή αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον, όπως και την Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Λάρισας και τον Διευθυντή του 4ου Δημ. Σχολείου κ. Κώστα Νάστα για τις διευκολύνσεις που παρείχε ώστε όλα να λειτουργήσουν άψογα.

ekdhlosh2

 

ekdhlosh3

 

ekdhlosh6

 

ekdhlosh4

 

ekdhlosh5