Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Στη Λάρισα αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

• Κώστας Αγοραστός: "Στο επίκεντρο του αθλητικού Ευρωπαϊκού χάρτη για μία ακόμη φορά η Θεσσαλία"

Η πόλη της Λάρισας θα είναι μία από τις τρεις συνολικά - μαζί με τη Βέροια και την Κατερίνη - που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 19 Ιουλίου στη χώρα μας. Αρωγός σ' αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Για δύο περίπου εβδομάδες, η Λάρισα θα αποτελέσει το ποδοσφαιρικό επίκεντρο της Ευρώπης και παράλληλα τον πυρήνα μίας σημαντικής πολιτιστικής δραστηριότητας που θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, μιας και η διοργάνωση θα προσελκύσει πληθώρα επισκεπτών από όλη την Ευρώπη και θα συνοδεύεται από ένα ευρύ φάσμα events, happenings και προωθητικών καμπανιών.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετέχουν συνολικά 8 ομάδες οι οποίες θα δώσουν 15 αγώνες. Στη Λάρισα θα δοθούν συνολικά 5 αγώνες στο AEL FC ARENA, τέσσερις για τη φάση των ομίλων (Ολλανδία - Ρωσία 7/7 18:30, Γερμανία - Ισπανία 7/7 21:45, Ουκρανία - Γαλλία 9/7 19:00 και Ελλάδα - Αυστρία 9/7 22:00) και ο ένας ημιτελικός αγώνας στις 16 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα. Σημαντικό επίσης είναι πως το φίλαθλο κοινό στη Λάρισα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εθνική μας ομάδα κόντρα στην Αυστρία στις 7 Ιουλίου στις 10 το βράδυ.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: "Μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση Ευρωπαϊκής εμβέλειας έρχεται στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, μετά από αποτελεσματική συνεργασία και ομαδική προσπάθεια στην οποία συνέβαλε η ΕΠΟ την οποία και θέλω να ευχαριστήσω. Για περίπου δύο εβδομάδες, η Λάρισα και Θεσσαλία θα βρίσκονται στο επίκεντρο του αθλητικού Ευρωπαϊκού χάρτη. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική και επιτυχημένη διοργάνωση που δίνει την ευκαιρία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές των νεαρών εθνικών ομάδων να αγωνιστούν σε ένα δυναμικό αγωνιστικό περιβάλλον, να εξελίξουν τις ικανότητές τους και να προετοιμαστούν για τη μετέπειτα συμμετοχή τους στις μεγαλύτερες εθνικές.
Η συμμετοχή χωρών οι οποίες αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις στο χώρο του ποδοσφαίρου προμηνύουν εντυπωσιακό θέαμα και συγκινήσεις.
Εμείς, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε συμμέτοχοι σ' αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως η Θεσσαλία είναι αθλητική περιφέρεια.
Πέραν της προβολής της Λάρισας και της Θεσσαλίας σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνον, τα οφέλη για την περιοχή μας θα είναι πολλαπλά τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την τοπική οικονομία.
Μέσα από συνέργεια και διάθεση για προσφορά, ας μετατρέψουμε αυτούς τους αγώνες σε μία μεγάλη γιορτή και μέσα από τους αθλητές, τις αποστολές των ομάδων και τους επισκέπτες, να μεταφέρουμε την όμορφη εικόνα της Λάρισας και της Θεσσαλίας σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.
Καλούμε τους φιλάθλους μαζί με τις οικογένειές τους να γεμίσουν το γήπεδο σε όλους τους αγώνες συμμετέχοντας ενεργά σ' αυτή γιορτή".