Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Παναγιώτης Τσουμάνης: Πρέπει να αντισταθούμε δυναμικά στην κρίση

ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΜΑΡΚΕΤ

Στον OK Radio 104.8 και στην εκπομπή “Σενάριο χωρίς πλοκή” με τον Φώτη Βακιρτζηδέλη ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Τσουμάνης μίλησε για την οικονομική κρίση, για την δυναμική αντίσταση σ’ αυτήν με επιθετική επιχειρηματική πολιτική και στον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξουν οι τοπικές επιχειρήσεις.


Ο Παναγιώτης Τσουμάνης που επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τους τελευταίους μήνες μπήκε στον χώρο του λιανικού εμπορίου δημιουργώντας μια αλυσίδα τριών Super Market με την επωνυμία ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ. Ο νεαρός επιχειρηματίας είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα περιμένω αδρανής τον “θάνατο του εμποράκου” που μας οδηγούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, προς όφελος των μεγάλων ξένων τραστ και αλυσίδων». Και συνέχισε: «Η τελευταία αυτή επιχειρηματική κίνηση έχει πολλές TSOUMANISPRπαραμέτρους. Αγαπάω με πάθος τον τόπο μου και δημιούργησα μια επιχείρηση που θα στηρίξει – πρωτίστως – τους τοπικούς παραγωγούς και εμπόρους, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα και στο τέλος αν έχει και κέρδη αυτά θα μείνουν – και θα καταναλωθούν – στην πόλη μας. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αν αφήσουμε την απογοήτευση και την εσωστρέφεια να μας καταβάλουν δεν έχουμε καμιά τύχη. Πρέπει να παλέψουμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την Λάρισα οικονομικά ζωντανή. Και αυτό θα το καταφέρουμε μόνο με αληλοστήριξη. Οι Λαρισαίοι να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτές με την σειρά τους μην μείνουν αδιάφορες προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
Για τα μελλοντικά του σχέδια είπε πως «θα προσπαθήσω να αντισταθώ στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι μεγάλες αλυσίδες ένδυσης, τροφίμων και ηλεκτρικών εναντίον των τοπικών επιχειρήσεων κρατώντας – όσο είναι δυνατόν – χαμηλή κερδοφορία και επενδύοντας στην πόλη. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να απαιτήσουμε από το κράτος τον σεβασμό και την έντιμη συμπεριφορά του που δικαιούμαστε. Έχουν πέσει πάνω στις μικρές επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους και η αφαίμαξη του εισοδήματος τους είναι τραγική. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και με πονάει που βλέπω να την καταστρέφουν ανίκανοι πολιτικοί».
Για την κοινωνική προσφορά της επιχείρησης του δεν θέλησε να μιλήσει. Λέει χαρακτηριστικά «είναι φτηνό και βρώμικο να εκμεταλεύεται κάποιος την ανθρώπινη δυστυχία για να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια ή διαφήμιση. Ότι κάνουμε το κάνουμε σιωπηρά και το γνωρίζουν μόνο οι αποδέκτες της όποιας προσφοράς μας».
Όταν προκλήθηκε από μένα για να μιλήσει για μια κίνηση που σκέφτεται να κάνει τα Χριστούγεννα για τους τρόφιμους του Γηροκομείου Λάρισας, είπε: «Εκεί βρίσκονται άνθρωποι που πολέμησαν, πάλεψαν και δούλεψαν σκληρά για να έχουμε εμείς μια πατρίδα όρθια και περήφανη. Η ζωή όμως τους έριξε εκεί. Δικαιούμαστε να τους γυρίσουμε την πλάτη; Δεν είναι μόνο κάποια είδη που θα τους προσφέρει κάποιος, είναι μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο τις ημέρες των εορτών που τους λείπει. Θα προσπαθήσουμε να τους το δώσουμε. Επειδή όμως η πίεση χρόνου για μένα είναι τρομακτική θα ήθελα την βοήθεια και της εκπομπής “Σενάριο χωρίς πλοκή”  αλλά και του must που γνωρίζω ότι έχει διοργανώσει πολλές τέτοιες εκδηλώσεις να είναι μαζί μας σε αυτή την δράση». Έτσι μου απέσπασε την υπόσχεση και το must μαζί με τα  ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ θα διοργανώσουν μια δράση για τα επερχόμενα Χριστούγεννα για τους απόμαχους της ζωής που βρίσκονται στο Γηροκομείο Λάρισας. Τις επόμενες μέρες θα έχουμε μια επαφή με την διοίκηση του Γηροκομείου για να συνεργαστούμε πάνω στο θέμα αυτό.
Νομίζω ότι όσο υπάρχουν νέοι επιχειρηματίες με την λογική, τον επιχειρηματικό τσαμπουκά και τις ευαισθησίες  του Παναγιώτη Τσουμάνη υπάρχει ακόμη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Φτάνει να μην μένουμε αμέτοχοι και να είμαστε δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε…