Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Στο δρόμο οι μουσικοί της Θεσσαλίας: «Να διασφαλιστεί η επιβίωση όλων των συναδέλφων…»

Μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Λαμπρούλη, στο Φρούριο της Λάρισας και πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα επαγγελματίες μουσικοί από ολόκληρη την Θεσσαλία.
Την κινητοποίηση οργανώνουν η Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών (Λάρισα), το Πανθεσσαλικό Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων» (Βόλος), το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και Μουσικοί της Καρδίτσας.
Εκπρόσωποι των σωματείων αυτών παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη τύπου έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κάλεσαν όλους τους μουσικούς να παλέψουν μαχητικά για τα δικαιώματά τους.
Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, «μετά την ακύρωση όλων των πανηγυριών, τη μη πραγματοποίηση ουσιαστικά συναυλιών και άλλων θερινών εκδηλώσεων, η κυβέρνηση σχεδόν στη μισή επικράτεια έκλεινε αρχικά στις 12 το βράδυ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένα μέτρο το οποίο χθες πήρε παράταση σε αρκετές περιοχές. Πρόκειται για άλλη μία κίνηση που πρακτικά παίρνει από τα χέρια του πεινασμένου την μπουκιά που του έδωσαν! Δεν έχουμε τις αρμοδιότητες ενός επιστήμονα για να πούμε αν το ένα ή το άλλο μέτρο είναι σωστό. Αυτό το κρίνουν οι αρμόδιοι οργανισμοί, οι υγειονομικές υπηρεσίες, η επιστημονική κοινότητα. Απαιτούμε όμως από την κυβέρνηση που έχει ακέραια την ευθύνη να μας αναγνωρίσει ως πληττόμενο κλάδο και να δώσει άμεσα λύση στα ζητήματα που προκύπτουν για την επιβίωσή μας».
Οι Θεσσαλοί μουσικοί ζητούν να διασφαλιστεί η αξιοπρεπή διαβίωση όλων των συναδέλφων τους. Κανένας με κομμένο ρεύμα, νερό κλπ. Να δοθούν τα 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 έως σήμερα 5 ένσημα μουσικού. Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβρη με 5 ένσημα για το 2019 και επιδότηση όλων των ανέργων. Ένταξη και των ελαστικά απασχολούμενων συναδέλφων σε ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις στην επιδότηση των 534 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων, συναυλιών, παραστάσεων.

00000mousikidiamartyria1