Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

«Τσίπρα προχώρα…» από τους Λαρισαίους

Ήταν μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση η σημερινή στη Λάρισα. Μια ένεση αισιοδοξίας στην κυβερνητική προσπάθεια της Διαπραγμάτευσης. Λαρισαίοι κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και άνθρωποι διαφορετικής κομματικής τοποθέτησης, βγήκαν στην κεντρική πλατεία εκφράζοντας τη στήριξή τους

στην κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, την ώρα που στις Βρυξέλλες εξελισσόταν η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup.
Ήταν μια μεγάλη αλλά ασυνήθιστη συγκέντρωση. Χωρίς εξέδρα και ομιλητές, δίχως καν μεγαφωνικές. Δεν υπήρχαν πανό ή σημαίες, δεν ακούστηκαν συνθήματα, δεν εμφανίστηκαν επίσημοι ή παράγοντες στην πρώτη σειρά. Άλλωστε δεν υπήρχε πρώτη και δεύτερη σειρά. Ο κόσμος συγκεντρωμένος σε εκτεταμένο μέρος της πλατείας, ανά συντροφιές γνωστών και φίλων, συζητούσε για τις πολιτικές εξελίξεις. Ασυνήθιστα μεγάλη η συμμετοχή και νεολαίας. Πολλοί έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες, και ‘’σέλφις’’ βέβαια.
Με την πολυπληθή τους παρουσία και μόνο οι Λαρισαίοι εκδήλωσαν την υποστήριξή τους. Ήσυχα, απολύτως ήρεμα αλλά και με αποφασιστικότητα. Ανάμεσά τους και άνθρωποι που δήλωναν ότι μετείχαν πρώτη φορά σε πολιτική συγκέντρωση.
Από τις 6 το απόγευμα που ήταν το ραντεβού, άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι διαδηλωτές. Ένα τέταρτο αργότερα είχε δημιουργηθεί ήδη η συγκέντρωση. Ο κόσμος πύκνωνε όλο και περισσότερο, πλήθαινε γεωμετρικά, και στις 6.30 η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής για τα δεδομένα της Λάρισας. Μετά από καμιά ώρα ο κόσμος άρχισε να αραιώνει ανανεώνοντας το ραντεβού, με τον ίδιο σκοπό, για την ερχόμενη Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα, ξανά στην κεντρική πλατεία, τότε που έχει οριστεί η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Όλοι στις Πλατείες».
eleftheria.gr