Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το «Αποτύπωμα του Ανθρώπου» ενώνει τη Λάρισα της αλληλεγγύης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗ
Ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης στις συνέπειες της κρίσης και σε όλα όσα ωθούν στην αποξένωση του ανθρώπου, στην ανάπτυξη του ατομισμού και στην προσπάθεια διαφυγής μέσα από τις εξαρτήσεις, καλούνται να δώσουν οι Λαρισαίοι, σε  μια εκδήλωση αλληλεγγύης, συντροφικότητας και  αγάπης του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας, την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στο « Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου, που στεγάζεται στο  νεοκλασικό – διατηρητέο κτίριο στην οδό Μανωλάκη 11δ.  

okana1 «Το Αποτύπωμα του Ανθρώπου» είναι ο σταθερός τίτλος της εκδήλωσης που  πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ήδη αγκαλιάστηκε από τους πολίτες  με ιδιαίτερη θέρμη.
Στο αναπαλαιωμένο ιστορικό κτίριο της οδού Μανωλάκη,  που στεγάζεται πλέον το Κέντρο Πρόληψης ,  την Κυριακή  15  Φεβρουαρίου στις 11.30 το  πρωί,  η Λάρισα  θα  γίνει  και πάλι μια  μεγάλη   παρέα.
 Οι πολίτες καλούνται να δημιουργήσουν μαζί «το πραγματικό αποτύπωμα του Ανθρώπου»,  αυτό της Αλληλεγγύης, της Αγάπης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή.
 Θα πιούμε τον καφέ μας, θα φέρουμε τα κουλουράκια, τις πίτες και τα γλυκίσματά μας, μαζί με την οικογένειά μας ή την παρέα μας, σε μια μεγάλη συντροφιά που θα κλείσει μέσα της όλη την ζεστασιά αυτής της πόλης.
Θα γνωριστούμε ή θα ξανασυναντηθούμε, θα απολαύσουμε όμορφη μουσική, θα παρακολουθήσουμε δρώμενα, θα συζητήσουμε μεταξύ μας για όλα όσα μας απασχολούν,  για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις , τις οποίες  πολεμάμε με δράση , δημιουργία και συλλογικότητα.
Θα απολαύσουμε όμορφη μουσική, θα ακούσουμε παλιά αγαπημένα παραμύθια, θα παρακολουθήσουμε δρώμενα, θα αναζητήσουμε μαζί νέους δρόμους σκέψης και προοπτικής .
Την ίδια ώρα, προσφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το φαγητό των απόρων και αστέγων, μέσα από τα συσσίτια που πραγματοποιούνται από την ενοριακή συντροφιά του Αγίου Γεωργίου .  
Στην εκδήλωση όλη την ομορφιά δίνουν και πάλι τα παιδιά και οι καλλιτέχνες της πόλης. Η παραμυθού Λένα Χαϊδούτη μας ταξιδεύει στα μονοπάτια της ζωής μέσα από παραμύθια αγάπης , η χορωδία του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και το μουσικό συγκρότημα «ΗΧΟΣ ΓΗΓΕΝΗΣ» θα προσφέρουν μοναδικά ακούσματα στο κοινό .
Την Κυριακή το πρωί, στη Λάρισα, δημιουργούμε ΜΑΖΙ, το δικό μας, το πραγματικό αποτύπωμα του Ανθρώπου.
Η εκδήλωσή μας είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες.
Είναι σπουδαίο να είμαστε εκεί ΌΛΟΙ. Σπουδαιότερο όμως, να είμαστε ΜΑΖΙ…
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΟΚΑΝΑ