Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Οι αποκριές στο Δήμο Αγιάς

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Πλούσιες θα είναι και φέτος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο το Δήμο Αγιάς που γίνονται με την συνεργασία και την υποστήριξη των συλλόγων των χωριών οι οποίοι πρωτοστατούν, στοιχείο καθοριστικό για τον προγραμματισμό και την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αγιά ξεκινούν από τις 4 μ.μ. με την παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών. Η φωτιά θα ανάψει στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Αγιάς και θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί, γαϊτανάκι και παραδοσιακά εδέσματα από το σύλλογο γυναικών Αγιάς.
Οι φωτιές ανάβουν από τις 7 μ.μ. και μετά στα χωριά Αετόλοφο, Ανάβρα, Γερακάρι, Μεγαλόβρυσο, Μεταξοχώρι, Νερόμυλοι, Παλαιόπυργο, Ομόλιο, Αμυγδαλή, Μαρμαρίνη, Ανατολή, Μελιβοία, Σκήτη, Αγιόκαμπο, Βελίκα και Κουτσουπιά θα προσφερθούν κρασί και εδέσματα με τη συνοδεία μουσικής.
Την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου σαρακοστιανά εδέσματα και ζεστή φασολάδα θα προσφέρονται από τις 11 το πρωί σε Αγιά, Σωτηρίτσα, Σκλήθρο, Σκήτη, Μελιβοία, Ανατολή, Μαρμαρίνη, Δήμητρα, Αμυγδαλή, Ομόλιο, Παλαιόπυργο, Καρίτσα (σουπιές) Έλαφο, Ποταμιά, Ανάβρα. Τα παράλια του Δήμου Αγιάς την Καθαρά Δευτέρα σας περιμένουν να πετάξετε το χαρταετό και να δοκιμάσετε τα σαρακοστιανά εδέσματα.
Κορυφαία εκδήλωση την Καθαρά Δευτέρα είναι αυτή του Στομίου όπου εκεί ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί μαγειρευτές σουπιές, κρασί και χαλβά έθιμο μοναδικό στη Θεσσαλία.

APOKRIESAGIAS1