Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Καταδικάστηκαν οπαδοί της ΑΕΛ – Χάνουν αγώνες για 3 χρόνια

Την απαγόρευση προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών γεγονότων για τρία χρόνια, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε δεύτερο βαθμό, σε τρεις οπαδούς της ΑΕΛ 28, 31 και 26 ετών, κατοίκους Λάρισας και Τρικάλων, για επεισόδια στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 22 Αυγούστου του 2015 στον αγώνα με τη Νίκη, ενώ στους αγώνες έδρας της ομάδας τους, πρέπει να μένουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων για 20 μήνες.
Επίσης το Δικαστήριο τους επέβαλλε για τρία χρόνια όταν παίζει η ΑΕΛ, να παρουσιάζονται στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας τους, δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς, κατά τη διάρκεια του, και δύο ώρες μετά το πέρας της αναμέτρησης.
Πρωτόδικα στο εδώλιο του κατηγορουμένου είχαν καθίσει τέσσερα άτομα με τους τρεις από αυτούς να καταδικάζονται σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών για βιαιοπραγία και επικίνδυνη σωματική βλάβη για συμμετοχή σε επεισόδια, με τον τελευταίο να καταδικάζεται σε οκτώ μήνες.
Χθες οι δικαστές του Τριμελούς αποφάσισαν να μειώσουν την ποινή των τριών από 20 σε οκτώ μήνες με αναστολή, και για τον τέταρτο να παύσει η δίωξη του υπό όρους. Ακόμα μετατράπηκε η δεύτερη κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βιαιοπραγία από κοινού, ενώ έπαυσε υπό όρους η πρώτη κατηγορία με την οποία βαρύνονταν.
Οι δύο Λαρισαίοι και ο Τρικαλινός αναγνωρίστηκαν από αστυνομικούς ότι συμμετείχαν στα γεγονότα εκτοξεύοντας πέτρες και καδρόνια εναντίον τους. Οι νεαροί στην απολογία τους υποστήριξαν πως έφτασαν στο Βόλο με το τραίνο και όχι οργανωμένα με τα λεωφορεία των οπαδών της ΑΕΛ, ενώ στη συνέχεια στο γήπεδο επικράτησε ένταση και υπήρξαν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι ίδιοι απέρριψαν τις κατηγορίες ότι πέταξαν πέτρες και καδρόνια, αρνούμενοι επιπλέον ότι έφεραν σακίδια με “πυρομαχικά”, λέγοντας πως φεύγοντας από το Πανθεσσαλικό θέλησαν να μπουν σε λεωφορείο, όμως παρασύρθηκαν από τη μάζα και άρχισαν να τρέχουν προς τον Περιφερειακό, με την αστυνομία να τους καταδιώκει. Τελικά συνελήφθησαν μαζί με άλλους 30 οπαδούς, αφού αναγνωρίστηκαν από τις Αρχές.
ΠΗΓΗ: magnesianews.gr