Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Γιατί must; Γιατί έλειπε…

Οκτώ μήνες είναι πάρα πολλοί. Έτσι το πρώτο, μετά από καιρό, αυτό editorial δεν έχει σκο¬πό να αρχίσει να λέει, να τάζει και να ευλογεί τα γένια του (όπως γίνεται συνήθως).
Έχει μόνο σκοπό να εξηγήσει τη λογική αυτής της προσπάθειας: Είναι πολύ απλό, αυτή η προσπάθεια δεν έχει λογική. Δεν είμαστε από μηχανής θεοί, δεν διαθέτουμε εξ αποκαλύψεως αλήθειες, απλώς αναζητάμε εναλλακτικές μορφές έκφρασης. Αυτή η πρόταση δεν ζητάει αποδέκτες, αλλά συμμέτοχους-συνεργούς και συμπαραστάτες-συνενόχους. Το site που βλέπετε στην οθόνη σας δεν είναι ένα μέσο προβολής μόνο των προσωπικών μας απόψεων αλλά και απόψεων ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, ανθρώπων που είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της πόλης. Είναι ένας χώρος που θα παρουσιάζει ότι αιχμαλωτίζει ο φωτογραφικός μας φακός, ότι συλλαμβάνει το μάτι και το αυτί του καθενός από μας, ότι έγινε και ότι θα γίνει. Εικόνες, σκέψεις και απόψεις θα γίνονται ένα. Και ας μην το κουράζουμε. Είναι απλά ένα ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αλλά αυτό που πραγματικά σας αξίζει. Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια αυτού του site, αλλά φιλοδοξεί να είναι η απαρχή μιας γενικότερης δραστηριοποίησης μας (ενημέρωση, απόψεις, χαλάρωση, διασκέδαση, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, και ότι ήθελε προκύψει). Και mustίγωμα σε όσους χρειάζεται. Για τον λόγο αυτό  δημιουργήσαμε, πριν έξι χρόνια, αυτή  την ηλεκτρονική έκδοση στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε (αν σας κάνει κέφι και έχετε διάθεση) μέσα από τις στήλες του  γράφοντας ό,τι σας αρέσει, σας εντυπωσιάζει, σας την δίνει ή σας ενοχλεί. Μέσα από αυτή τη ελευθερία έκφρασης όμως θα τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Δεν θα θίγουμε προσωπικότητες, δεν θα βρίζουμε δεν θα «κράζουμε» χωρίς στοιχεία και γενικά θα δείξουμε την καλή ανατροφή μας (για να μην πάνε χαμένα τα Γαλλικά και το πιάνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε). Και να συμμετέχετε σε ψηφοφορίες διαγωνισμούς και ότι άλλο μας προκύψει.
Όλα αυτά στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού περιοδικού must. Γιατί δεν σας θέλουμε (επειδή δεν είστε) παθητικούς αναγνώστες. Σας θέλουμε να είστε κομμάτια αυτής της προσπάθειας ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αναγνωστών που δεν θα καταπίνει αμάσητο ότι του σερβίρουν. Τελειώνουμε με την ευχή το εγχείρημα αυτό να ανάβει φωτιές, αλλά να μην χρησιμοποιείται ως προσάναμμα. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος…
Φώτης Βακιρτζηδέλης