Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Βαρυτιμιδης Μπάμπης: Πρωταθλητής στους στίβους αλλά και στην ζωή

Τον Μπάμπη Βαρυτιμίδη είχα την τύχη να τον γνωρίσω πριν ένα χρόνο περίπου μέσω της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ.

Αυτό που με εντυπωσίασε από την αρχή είναι η διάθεση για ζωή και η δύναμη ψυχής και που διαθέτει. Ο Μπάμπης είναι μια ειδική περίπτωση και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας για την ζωή που δεν σταματάει πουθενά αλλά συνεχίζεται κάθε μέρα, κάθε λεπτό. Ας δούμε πως αφηγείται ο ίδιος της ιστορία του:
“Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καλλιθέα Ελασσόνας. Στα 17 μου είχα ένα τροχαίο ατύχημα κι από τότε είμαι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν το κρύβω πως ήταν αρκετά δύσκολο στην αρχή αλλά όντας δυνατός χαρακτήρας  προσαρμόστηκα σχεδόν αμέσως και μέσα στους πρώτους τρεις μήνες ξεκίνησα με τον αθλητισμό συγκεκριμένα με το μπάσκετ με  αμαξίδιο στην ομάδα της Λάρισας. Ταυτόχρονα με γοήτευσε και ο στίβος και έτσι τα έκανα ταυτόχρονα μέχρι που ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις όπως το 2007 το κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ και το 2008 το πρώτο μου πανελλήνιο ρεκόρ στο ακόντιο, και λέω το πρώτο γιατί κάθε χρονιά από τότε και μετά έβαζα τον πήχη αρκετά ψηλά στον εαυτό μου ζορίζοντας τον και έχω καταφέρει από τότε επτά (7) πανελλήνια ρεκόρ στο ακόντιο τρία (3) κύπελλα Ελλάδος στο μπάσκετ και αρκετές άλλες δεύτερες και τρίτες θέσεις σε σφαίρα και δίσκο σε πανελλήνιο επίπεδο. Ταυτόχρονα όμως ήθελα να βοηθάω και αλλά άτομα που είχαν κάποια αναπηρία έτσι έγινα εκπαιδευτής αυτόνομης διαβίωσης σε άτομα με κινητική αναπηρία και ασχολούμουν όσο μπορούσα στις ελεύθερες μου ώρες με αυτό. Είναι κάτι το οποίο με γεμίζει σαν άνθρωπο γιατί σκεφτόμουν τον εαυτό μου όταν ήμουν στην αρχή που δεν υπήρχε κάποιος αντίστοιχος να μου τα δείξει αυτά και αναγκαστικά να τα μάθω μόνος μου και κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο δύσκολο ήταν αυτό. Επίσης προσπαθώ να στρέψω τα άτομα αυτά όσο γίνεται στον αθλητισμό διότι μέσα από αυτόν αρχίζουν να έχουν καινούργια ενδιαφέροντα γνωρίζουν άλλους ανθρώπους και σιγά σιγά αρχίζουν να έχουν μια έντονη ζωή έχοντας βάλει στόχους και προσπαθώντας μέρα με την μέρα να τους πετυχαίνουν. Σαν ενεργητικό άτομο που είμαι ξεκίνησα με την βοήθεια ενός προπονητή και φίλου μου την πυγμαχία το 2016 μέχρι το 2018 ήμουν ο πρώτος που δοκίμασε να το κάνει αυτό στην Ελλάδα  θέλοντας να δείξω πως όλα είναι δυνατά αν έχεις θέληση και δείχνοντας βέβαια και στους άλλους όλους ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σε σταματάει κερδίζοντας βέβαια και τον σεβασμό τους. Έτσι σιγά σιγά σπάνε τα ταμπού της αναπηρίας και στον έξω κόσμο ξεκινώντας να κάνουν προσβάσιμες πόλεις δείχνοντας ότι είμαστε και εμείς εδώ και έχουμε δικαίωμα και εμείς στην ζωή και στα καθημερινά δρώμενα.”
Για την τελευταία επιτυχία του λέει:
“Πήραμε το ασημένιο μετάλλιο στην σφαίρα και το χρυσό στο ακόντιο με επίδοση 26.76 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ το οποίο κατείχα εγώ από πέρυσι. Θέλω πολύ να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Τσόγκα που ήταν δίπλα μου στην δύσκολη προετοιμασία αλλά καταφέραμε και φτάσαμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Aκόμα και μετά από την καραντίνα που ήμασταν σε απραξία τρεις μήνες, με σκληρή δουλειά, πετύχαμε αυτήν την επίδοση. Αυτό μου δείχνει πόσο έχω ακόμα να δώσω με μια ολοκληρωμένη προετοιμασία. Και ελπίζω και σε μια διεθνή επίδοση στο μέλλον. Θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς που ήταν και φέτος δίπλα μου και ένα μερίδιο της επιτυχίας τους ανήκει. Είναι οι: kinesiotherapy.gr - My body – Goldtouchnutrition - Forum fitness hall - Αρωματικά Βότανα Ολύμπου «Φιλύρα».”
Αυτός είναι ο Μπάμπης Βαρυτιμίδης, πρωταθλητής όχι μόνο στον Στίβο αλλά στην ίδια την ΖΩΗ.

00000mpampisxryso1

00000mpampisxxryso2

00000mpampisxryso3

Untitledxryso4