Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Τσίκνησε όλη η Λάρισα

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σε μια απέραντη ψησταριά μεταβλήθηκε την Τσικνοπέμπτη όλη η Λάρισα. Με επίκεντρο την Κεντρική Πλατεία το «τσίκνισαν» οι  Λαρισαίοι  στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε ο  Δήμος Λαρισαίων  με άφθονο κρασί, τραγούδια και χορό.
Οι μαθητές του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΟΑΕΔ Λάρισας έψηναν και πρόσφεραν στον κόσμο σουβλάκια και λουκάνικα «τσικνίζοντας» όλη την πόλη.
Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν, κατά την έναρξη του γλεντιού, τα Χάλκινα της Γουμένισσας με τον Μιχάλη Μαντέλα.
Αλλά και σε κάθε γωνιά της Λάρισας δεν έλειψαν οι χοροί, το κέφι, το κρασί και το τσίπουρο με τα οποία οι Λαρισαίοι “ξεχάστηκαν” από την μίζερη καθημερινότητα τιμώντας το έθιμο του τσικνίσματος.  
Και όπως κάθε χρόνο πολλά κρεοπωλεία έστησαν τις ψησταριές τους, κερνώντας τους περαστικούς, που απολάμβαναν τους μεζέδες που τους προσέφεραν ανταλλάσοντας ευχές.
Ο Κώστας Τσομάκος κατέγραψε τα παρακάτω στιγμιότυπα από τα “τσικνίσματα” που έστησαν οι εργαζόμενοι της Γενικής Κλινικής “Πατσίδη”, καταστηματάρχες της οδού Μανωλάκη και φυσικά από την Κεντρική πλατεία.

PHOTO STORY BY KOSTAS TSOMAKOS:

TSIKNOPEMPTH1TSIKNOPEMPTH2TSIKNOPEMPTH3TSIKNOPEMPTH4TSIKNOPEMPTH5TSIKNOPEMPTH6TSIKNOPEMPTH7TSIKNOPEMPTH8TSIKNOPEMPTH9TSIKNOPEMPTH10TSIKNOPEMPTH11TSIKNOPEMPTH12TSIKNOPEMPTH13TSIKNOPEMPTH14