Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Η Girls beauty store χορηγός της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ

Ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες της Εθελοντική Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ για την οργάνωση της δράσης “ΣΤΗΡΙΞΗ για την κακοποιημένη γυναίκα”, συμπολίτες μας αλλά και επιχειρήσεις της πόλης δείχνουν ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας της και δηλώνουν την συμπαράσταση τους.

Το ενδιαφέρον αυτό άρχισε ήδη να γίνεται πράξη με την προσφορά του κ. Φάνη Αντωνίου, ιδιοκτήτη του Girls beauty store - Κύπρου 98, ο οποίος προσέφερε έναν σύγχρονο Η/Υ για τις ανάγκες του νέου τμήματος της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ. Ο κ. Αντωνίου επισκεύθηκε τα γραφεία του Συλλόγου και αφού ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τις ανάγκες της δράσης ΣΤΗΡΙΞΗ για την κακοποιημένη γυναίκα”, την Δευτέρα 17/8 παρέδωσε τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή στην επικεφαλής της δράσης κ. Βασιλική Παπαθανασίου τονίζοντας: «Η Girls beauty store  είναι μια επιχείρηση με καλλυντικά και αξεσουάρ και από την φύση της δουλειάς μας είμαστε σε συνεχή επαφή με την γυναίκα κάτι που δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τις ανάγκες και τα προβλήματα της. Παράλληλα σε μια εποχή δύσκολη, σε όλα τα επίπεδα, θα πρέπει όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιες προσπάθειες. Αλλά δεν φτάνουν τα λόγια και ευχολόγια. Εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, θα στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες. Συγχαρητήρια στην Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ για την πρωτοβουλία της και εύχομαι καλή επιτυχία».
Η κ. Βασιλική Παπαθανασίου αφού τον ευχαρίστησε για την σημαντική χορηγία του ευχήθηκε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Girls beauty store και άλλες επιχειρήσεις ώστε οι Εθελοντές της Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ να έχουν τα μέσα για να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Από το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίζεται ότι η όποια βοήθεια ζητείται δεν αφορά χρήματα αλλά δωρεές και χορηγίες υλικοτεχνικών υποδομών (γραφεία, Η/Υ, κλπ) που θα επιτρέψουν στους Εθελοντές της δράσης “ΣΤΗΡΙΞΗ για την κακοποιημένη γυναίκα” να παράγουν περισσότερο και πιο ουσιαστικό έργο.
Επίσης ενημερώνει πως η επιστημονική ομάδα (Κοινωνική λειτουργός, Νομικός και Ψυχολόγος) που παρέχει τις υπηρεσίες της εθελοντικά, εργάζεται πυρετωδώς για την οργάνωση του τρόπου λειτουργίας της δράσης αυτής. Σύντομα θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην οποία θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των εργασιών αυτών. Σημαντικό ρόλο στην σωστή λειτουργία του τμήματος αυτού θα παίξουν τα τοπικά ΜΜΕ τα οποία μέχρι σήμερα επέδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στην προβολή κοινωνικών και ανθρωπιστικών δράσεων. Με την σωστή ενημέρωση του κοινού για την δράση και τον τρόπο λειτουργίας της, το αποτέλεσμα για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών θα είναι ουσιαστικό.
Οι δράσεις, η φιλοσοφία, οι στόχοι και άλλες πληροφορίες για την  Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ αναφέρονται στο site του συλλόγου www.eostirixi.gr     

GIRLS1