Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Συνεχίζονται οι διώξεις στον Ε.Ε.Σ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του έγκυρου postlarissa.gr Οι διώξεις και το κλίμα τρομοκρατίας, που πρώτο το must ανέδειξε, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Η αποδόμηση σε σημείο διάλυσης του Ε.Ε.Σ. συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και η επίδειξη δύναμης μιας μικρής ομάδας διορισμένων και έμμισθων στελεχών του αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης. Το must δεν έχει σταματήσει την έρευνα και συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία που παίρνουν μορφή χιονοσιβάδας. Νομίζουμε ότι μετά την δημοσίευση τους τον λόγο έχει η Γενεύη (τα κεντρικά του Ε.Σ.) και η Ελληνική Βουλή μια και η σημερινή διοίκηση δεν είναι εκλεγμένη αλλά διορισμένη από τον Άδωνι Γεωργιάδη με την εντολή να διενεργήσει εκλογές σε έξι μήνες από τον διορισμό της. Κάτι που δεν γίνεται εδώ και 2,5 χρόνια.

Φώτης Βακιρτζηδέλης

Ας δούμε το δημοσίευμα του postlarissa.gr και τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε σύντομα.

“Βροχή” οι τιμωρίες και ο αυταρχισμός στον Ε.Ε.Σ.
Νοσηρό φαίνεται να είναι το κλίμα, τον τελευταίο καιρό, στον μεγαλύτερο Εθελοντικό Οργανισμό της χώρα, το Ερυθρό Σταυρό.
Οι αποκεφαλισμοί Διοικητικών Συμβουλίων, Εθελοντών αλλά και έμμισθων υπαλλήλων είναι στην ημερήσια διάταξη σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι λόγοι ξεχωριστοί σε κάθε περίπτωση αλλά οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα. Αν έχεις άποψη ή θέτεις ερωτήματα τιμωρείσαι. Ας δούμε δυο μόνο από τα πολλά παραδείγματα.
ΛΑΡΙΣΑ
Εθελοντές ζήτησαν εξηγήσεις από τον προσωρινό υπεύθυνο του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών γιατί δεν παίρνουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν θέσει. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι ¨δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω¨. Αυτό εξόργισε τους Εθελοντές γιατί τα ερωτήματα τους είχαν σχέση με την λειτουργία του τμήματος που ανήκουν με αποτέλεσμα να υπάρξει λεκτική διαμάχη και από τις δυο πλευρές. Αλλά όπως συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα δεν ισχύει το δίκιο αλλά το ¨δίκιο του ισχυρού¨. Έτσι οι Εθελοντές ενημερώθηκαν για 6μηνη τιμωρία που τους επεβλήθη. Όταν πάρουν το έγγραφο της τιμωρίας θα δούμε την αιτιολογία και από ποιόν τιμωρήθηκαν. Πάντως και εδώ ίσχυσε η παγκόσμια πρωτοτυπία της κατηγορίας και της τιμωρίας χωρίς την απολογία του κατηγορουμένου.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
2esΣτον Πειραιά συνέβησαν πιο κωμικοτραγικά γεγονότα. Τέσσερις Εθελοντές κατηγορήθηκαν για σχόλια στο facebook (!!!) και για αντισυναδελφική συμπεριφορά. Κλήθηκαν σε απολογία (¨συζήτηση¨ αποκαλείται στο έγγραφο) μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Ω, του θαύματος! Τιμωρήθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου!!!
Όταν πήγαν στα γραφεία του Ε.Σ. για να ζητήσουν εξηγήσεις εκδιώχθηκαν και απειλήθηκαν ότι ¨θα τους μαζέψουν¨. Αυτός που εκτόξευσε την απειλή ή δεν γνωρίζει ΤΙΠΟΤΑ για τον Ερυθρό Σταυρό ή τον θεωρεί κτήμα και περιουσία του. Ο χώρος του Ε.Σ. προστατεύεται από άσυλο. Ακόμη και δολοφόνος αν καταφύγει μπορεί να συλληφθεί μόνο με Εισαγγελική εντολή.
Παρ’ όλα αυτά ο ¨αρμόδιος και υπεύθυνος¨ κάλεσε την αστυνομία για την απομάκρυνση των Εθελοντών που βρισκόταν στον χώρο. Στον χώρο που έχουν προσφέρει ατέλειωτες ώρες προσφοράς και προς τον Ε.Σ. και προς την κοινωνία και δικαιούνται να βρίσκονται ακόμη και αν τελούν υπό τιμωρία.
Ευτυχώς οι αστυνομικοί όπως και οι ίδιοι παραδέχτηκαν τέτοια αρμοδιότητα δεν έχουν καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν το ισχύον καταστατικό και τον κανονισμό του Σώματος Σαμαρειτών (εδώ δε τα γνωρίζουμε εμείς, εκείνοι θα τα ήξεραν;) ώστε να ξέρουν τι κινήσεις πρέπει να κάνουν και αρκέστηκαν στη καταγραφή της κλήσης και της παρουσίας τους ύστερα από αυτήν στον χώρο.Τελικά με τόσες καταγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με τόσα διαφορετικά θέματα που ανακύπτουν τίθεται το λογικό ερώτημα: «Μήπως κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας;»