Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Οργανώνονται οι Εθελοντές-Σαμαρείτες Λάρισας με το μήνυμα «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό»

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των Σαμαρειτών του τοπικού τμήματος Λάρισας και με κεντρικό μήνυμα το  «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό», οργανώσαμε ομάδα που αποτελείται από την πλειοψηφία των μελών του τμήματος. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να σταματήσει η ασυδοσία της Διοίκησης και των εντολοδόχων της. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα όρια του τραγικού και αγγίζει τα όρια του γραφικού αλλά με τραγικές επιπτώσεις.
-Σωρεία  από αδικαιολόγητες ποινές και διαγραφές μη αρεστών Εθελοντών σε όλη την Ελλάδα οι οποίες και παράλογες και παράτυπες.
-Τιμωρίες που ανακοινώνονται προφορικά ενώ η κλήση σε απολογία είναι άγνωστος όρος (κάτι που δεν συμβαίνει ακόμη και στα πιο σκληρά φασιστικά καθεστώτα παγκοσμίως).
-Ανακοινώσεις που εκτός του ότι είναι αλληλοσυγκρουόμενες είναι ψευδέστατες και παραπλανητικές. Ποιους κατηγορούν για “αρχηγικές εμμονές” και  “λύσσα για εξουσία”; Εμάς τους Εθελοντές; Ποια εξουσία έχουμε και δεν το έχουμε αντιληφθεί; Και ποιοι μας κατηγορούν γι’ αυτό; Οι διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας που επιλέχθηκαν για να εκτελούν τις τηλεφωνικές ή προφορικές εντολές χωρίς αντίρρηση;    
-Υβριστικές επιστολές με χαρακτηρισμούς, που δεν αρμόζουν σε πολιτισμένους ανθρώπους πόσο μάλλον σε Ερυθροσταυρίτες, φεύγουν από το Mail του τμήματος  Λάρισας προς όλα τα τμήματα της Ελλάδας, ενώ την ίδια μέρα στα ΜΜΕ βγαίνει ένα “γλυκανάλατο” δελτίο τύπου από την Αθήνα. (Με το θέμα αυτό ασχολείται η Δικαιοσύνη και ο υπεύθυνος θα δώσει εκεί τι εξηγήσεις του). Δηλαδή τόσο ξέφραγο αμπέλι έγινε ο Ε.Ε.Σ. ή όλα αυτά συμβαίνουν βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου;
-Το τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών τον τελευταίο χρόνο (σε 365 δηλαδή) έκανε 300 περίπου καλύψεις με ηρωικές προσπάθειες λόγω των μεγάλων αναγκών και ανταπεξήλθε με επιτυχία.
Αυτά είναι μερικά μόνο στοιχεία από όσα συμβαίνουν το τελευταίο καιρό και αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου που κρύβεται από κάτω και σύντομα θα βγει στην επιφάνεια.
Η αιτία που αρχικά αντιδράσαμε ήταν οι άδικες τιμωρίες των αρχηγών του τμήματος μας γιατί κατέθεσαν ερωτήματα και αιτήματα δικά μας. Αυτό το θεωρήσαμε σαν απαξίωση του τμήματος, της προσφοράς του αλλά και της προσωπικής μας προσφοράς. Όταν αντιπροσωπεία συναδέλφων μας – με εξουσιοδότηση μας- είχε το «θράσος» να ρωτήσει αν θα απαντηθούν τα ερωτήματα των εθελοντών εισέπραξαν από τον προσωρινά υπεύθυνο την απάντηση “Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας απαντήσω”!!! Και σε μια επίδειξη δύναμης που εκπορεύεται από την Κεντρική Διοίκηση της Αθήνας μοίρασε και άλλες ποινές.
Το γεγονός που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης μας είναι η τελευταία επιστολή της Περιφερειακής Διοίκησης Λάρισας στην εφημερίδα ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨. Μια επιστολή που εκτός των όσων ανακριβειών περιέχει (π.χ. δεν εκπαιδεύτηκαν 100 Εθελοντές από το τμήμα μας, αλλά 500 εκ των οποίων οι 300 είναι ακόμη ενεργοί) καλεί σε ενότητα. Ποιους καλείτε σε ενότητα; Τους τιμωρημένους; Μα αφού σε αυτούς απαγορεύεται ακόμη και η παρουσία τους σε χώρους του Ε.Σ. Και σταματήστε την καραμέλα με την “ηγεσία του τμήματος”. Είμαστε οι Εθελοντές Σαμαρείτες, μια μεγάλη οικογένεια με ήθος και με διάθεση για προσφορά.
Εσείς κύριοι του Δ.Σ.  σε συνεδρίαση σας με ψήφους 8-2 δηλώσατε την εμπιστοσύνη σας στο έργο του τμήματος και στην επάρκεια των αρχηγών του. Ορθώσατε το ανάστημα σας, στηρίζοντας την δική σας απόφαση, όταν σας παρέκαμψαν και επέβαλαν τις ποινές;  Ή απλά το “κατάπιατε” γιατί έτριζαν οι καρέκλες σας;
ethelontesekapaideysh3Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο σας. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την κοινωνία, με την ευχή να μην μας χρειαστεί. Συνεχίζουμε να κάνουμε  εκπαιδεύσεις με έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές για να είμαστε σε ετοιμότητα να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία που εσείς δεν διαθέτετε.
Όμως το εγκληματικό γεγονός των fast truck σεμιναρίων για βγουν εκπαιδευτές  σε δυο μόνο μέρες είναι απαράδεκτο. Ο εκπαιδευτής θα πρέπει να έχει εμπειρία, πολλές ώρες εκπαίδευσης και συμμετοχή σε καλύψεις ή αποστολές. Τι κάνετε κύριοι; Για να παρουσιάσετε μια (δήθεν) δραστηριότητα, θα στείλετε νέους ανθρώπους, αξιέπαινους για την Εθελοντική συνείδηση τους αλλά με απειρία, να σώσουν ανθρώπινες ζωές; Ακόμη και ένας απλός διασώστης χρειάζεται ένα χρόνο εκπαίδευσης και στις πρώτες επεμβάσεις του, που τυχόν θα χρειαστούν, πρέπει να έχει δίπλα του και έμπειρους συναδέλφους του για την αποφυγή λάθους. Γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και δεν δικαιούται κανένας να παίζει μαζί της για να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια. Ειλικρινά ευχόμαστε οι ηθικές ευθύνες σας να μην γίνουν και ποινικές γιατί αυτό θα σημαίνει κάποια τραγική κατάληξη σε κάποιο ατυχές περιστατικό. Είναι φυσικό ότι για αυτή την πρακτική σας και τους κινδύνους της θα ενημερωθούν όλοι οι  αρμόδιοι φορείς, υπηρεσίες και αρχές.  
Για όλα αυτά και για εκατοντάδες ακόμη περιστατικά σε όλη την Ελλάδα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε έναν αγώνα για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στον Ε.Ε.Σ.
Και θα μας βρίσκετε μπροστά σας με καταγγελίες που θα είναι τεκμηριωμένες με έγγραφα και mail που εσείς διακινείτε μεταξύ σας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους Ερυθροσταυρίτες (Μέλη Περιφερειακών Συμβουλίων, εργαζόμενους και Εθελοντές) με την κραυγή: Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό 

 

ethelontesekapaideysh5

ethelontesekapaideysh4

ethelontesekapaideysh2