Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Βαρουφάκης: Εκλογές ή δημοψήφισμα, αν δεν αποδεχθούν το σχέδιό μας

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

«Η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά -χθες και όχι αύριο» - «Έχουμε χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, για τα υπόλοιπα θα δούμε»


Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ιταλική «Corriere della Sera», ο κ. Βαρουφάκης τονίζει, αναφορικά με τα επόμενα βήματα στη διαπραγμάτευση και εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας: «Αν δεν δεχθουν το σχέδιό μας, θα υπάρξει πρόβλημα».
«Αλλά» προσέθεσε, «όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είμαστε καρφωμένοι στις θέσεις μας, μπορούμε να πάμε πίσω, σε εκλογές ή να κάνουμε ένα δημοψήφισμα»...
Σε άλλο ερώτημα για τις σχέσεις με την ΕΚΤ και τον Μάριο Ντράγκι, τις χαρακτήρισε τυπικές, τονίζοντας ότι «η ΕΚΤ, αντί να αγοράζει μεγάλες ποσότητες γερμανικών ομολόγων, θα έπρεπε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα -χθες και όχι αύριο».
«Η ΕΚΤ το 2012, σε παρόμοια κρίση αλλά με επικεφαλής μια συντηρητική κυβέρνηση, άνοιξε τα ταμεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες χρηματοδότησης. Τώρα κρατά μια αυστηρή στάση άνευ προηγουμένου, στάση που θέλει να πειθαρχήσει την Ελλάδα» σχολίασε ο υπουργός.
«Μπορώ να σας πω μόνο ότι έχουμε τα χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων -για τα υπόλοιπα θα δούμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών.
Ακόμη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα επιβιώσει, ακόμη κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στις Βρυξέλλες, ενώ χαρακτήρισε «δηλητηριώδη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη