Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης”

Παρουσία πολλών φίλων, των υποψηφίων της παράταξης και του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Γαμβρούλα έγιναν την Παρασκευή (19 Απριλίου) τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του συνδυασμού “Ορμή Ανανέωσης”.

Ανάμεσα στον πολύ κόσμο διακρίναμε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Ευαγγελία Λιακούλη, τον Έκτωρα Νασιώκα και τον Θωμά Παπαλιάγκα.
Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό για του περευρισκομένους υπήρχε ένα πλούσιος μπουφές ενώ ο επικεφαλή της παράταξης Νίκος Γαμβρούλας σε ένα σύντομο χαιρετισμό του είπε:

0egakiniaeklogikoyormh1«Έχουμε καταφέρει αυτό που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα στα δημόσια πράγματα: να κινητοποιήσουμε και να σηκώσουμε από τον καναπέ τους, τους νέους. Οι νέοι αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να προσφέρουν. Γιατί θέλουν να ζήσουν εδώ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος από αυτό για τη Λάρισα. Ούτε και για τη χώρα μας. Αποφάσισαν τα παιδιά της Λάρισας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Στόχος μας είναι να φτιάξουμε άλλο πολιτικό DNA. Το DNA ενός πολίτη που παρεμβαίνει με αποφασιστικότητα. Που δεν απογοητεύεται, που έχει άποψη και την εκφράζει. Η πόλη μας και η χώρα χρειάζονται ανθρώπους της εποχής, οι οποίοι νιώθουν τους ανέμους της. Γιατί η δουλειά του δήμου δεν είναι μόνο να μαζεύει τα σκουπίδια και να κλείνει τις λακκούβες στους δρόμους.
Όσοι πιστεύουν ότι ο δήμος είναι μόνο αυτό έχουν επιλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μία άλλου τύπου, μια εμπνευσμένη και σύγχρονη δημοτική αρχή, η οποία θα πάει τη Λάρισα στις επόμενες δεκαετίες. Μια δημοτική αρχή που θα έχει πραγματικά την ικανότητα να αλλάξει τελείως τη φυσιογνωμία της Λάρισας προς το καλύτερο. Όχι γιατί αποτελείται κυρίως από νέους, αλλά γιατί αποτελείται από καλούς, σοβαρούς και ικανούς ανθρώπους. Από ανθρώπους που θέλουν να βάλουν πλάτη».
Χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η επαφή πολλών συμπολιτών μας με τους υποψήφιους και η ανταλλαγή απόψεων. Ακούστηκαν ιδέες, έγιναν προτάσεις και όσοι Λαρισαίοι ήταν παρόντες έδειχναν να πιστεύουν ότι η πόλη χρειάζεται να ξεφύγει από τα τετριμμένα και την στείρα αντιπαράθεση των «μεγάλων» συνδυασμών. Οι (κατά το πλείστον) νέοι άνθρωποι που απαρτίζουν τον συνδυασμό φάνηκαν να πείθουν ότι διαθέτουν την σοβαρότητα, την αγάπη για την πόλη και την διάθεση για δουλειά ώστε να προετοιμάσουν την Λάρισα του αύριο. Σχέδια, προγράμματα, ιδέες και όνειρα σε ένα ιδανικό πάντρεμα δείχνουν ότι κάτι καινούριο έρχεται. Και αυτό το νέο ο μέσος Λαρισαίος – υπάλληλος, επαγγελματίας, φοιτητής ή συνταξιούχος – το θέλει γιατί το έχει ανάγκη. Τελικά η “Ορμή Ανανέωσης”, μια παράταξη που εμφανίστηκε ξαφνικά, γίνεται η ελπίδα αυτού του τόπου. Και οι Λαρισαίοι που το πιστεύουν αυτό πολλαπλασιάζονται μέρα με την μέρα.