Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Κοντραμπάσο» στην Αυλή του Μύλου

Την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 20:30 στην Αυλή του Μύλου στον Μύλο του Παππά, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση “ Κοντραμπάσο” του Πάτρικ Ζίσκιντ,

στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, να στηρίξει έμπρακτα το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, αλλά και να διασκεδάσουν οι συμπολίτες αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι.
Στο ατμοσφαιρικό κείμενο του Ζίσκιντ, ο ήρωας, μας διηγείται τον κρυφό του έρωτα, ελπίζοντας σε ανταπόκριση, αποκαλύπτει τη σχέση του με το κοντραμπάσο, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η τέχνη της μουσικής.
Το Κοντραμπάσο» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση, και ταυτόχρονα ένας ύμνος για τη μουσική και τους ανθρώπους που αφιερώνονται σ’ αυτό που αγαπούν.
Το κείμενο χρησιμοποιεί ως αφορμή το κοντραμπάσο για να μιλήσει για τον άνθρωπο, τη μοναξιά του και τη συνύπαρξη με τους άλλους.
Μια κωμικοτραγική αφήγηση που φωτίζει το ρόλο του μουσικού κομπάρσου στην ορχήστρα και στη ζωή.
 Σκηνοθεσία Χρυσούλα Χρήστου.
Τον ρόλο ερμηνεύει ο Δημήτρης Φωτίου ο οποίος έδωσε σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τον ξεχωριστό αυτόν ρόλο. (Διαβάστε την εδώ)
Είσοδος ελεύθερη
***Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως ορίζονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.
Σύμφωνα με αυτές, η πληρότητα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 75% των θέσεων και δεν θα γίνεται διάλειμμα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Επιπλέον, το κοινό πρέπει να φορά μάσκα κατά την είσοδο, κατά τη διάρκεια και κατά την έξοδο από τη παράσταση και να χρησιμοποιεί αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα, ενώ κατά την είσοδο και έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.

00000kontrabasso4