Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Passerella: Μια ξεχωριστή εμπειρία

Η Λάρισα είναι μια παράξενη πόλη. Μεγάλη αλλά ζεστή, φιλόξενη  και ανθρώπινη. Φημισμένη για τις  μοναδικές γευστικές απολαύσεις της επηρεασμένες από την τοπική παράδοση,

για τις  εξαιρετικές ποικιλίες τοπικών  κρασιών και το μοναδικά ξεχωριστό τσίπουρο της περιοχής, για τα αναρίθμητα Cafe της,  για τα όμορφα δειλινά στα παράλια της που βρίσκονται στα πόδια του Κισσάβου και έχουν φόντο τον Όλυμπο. Είναι μια πόλη που γεννάει καλλιτέχνες, που φιλοσοφεί, που αγαπάει τη ζωή και την απολαμβάνει. Μια πόλη που αναστατώνει όλες τις αισθήσεις.
Είναι γλυκιά σαν τον χαλβά Φαρσάλων και τα περίφημα μιλφέϊγ της, πικάντικη σαν την τυροκαφτερή ή το γαλοτύρι της.
Ευωδιαστή σαν τις μυρωδιές του Όλυμπου ή του απέραντου κάμπου της.
Κυρίως όμως φημίζεται για τα αναρίθμητα Café της. Υπάρχουν όμως κάποια στέκια που σε “δένουν” και δεν μπορείς εύκολα να ξεφύγεις. Ένα τέτοιο είναι ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει το “Passerella”. Με την πρώτη ματιά βλέπεις άλλο ένα Cafe στην καρδιά της πόλης, σε έναν από τους κεντρικούς πεζόδρομους της, στην Βενιζέλου 115, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο. Αλλά δεν είναι καθόλου έτσι.
Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικοί καφέδες του, τα δροσερά ροφήματα και το καλό ποτό ή οι απόλυτα φιλικές τιμές του. Αυτό που σε τραβάει είναι η ατμόσφαιρα του.
Η “παράξενα όμορφη” ατμόσφαιρα που υπάρχει στο “Passerella” δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον καθένα. Πρέπει οι “δέκτες” σου να είναι ανοιχτοί και ανάλογα συντονισμένοι για να την “πιάσουν”. Να μπορείς να το νιώσεις σαν έναν πολύμορφο ζωντανό οργανισμό, όπου παρελθόν, παρόν και μέλλον γίνονται ένα. Να καταλάβεις ότι όταν πίνεις ήσυχα ένα καφεδάκι, ή το καθιερωμένο βραδινό ποτό με την παρέα σου, το πάντρεμα της μακραίωνης ιστορίας της Λάρισας με το σήμερα και το μέλλον της δεν απέχουν πολύ. Βλέποντας το Αρχαίο Θέατρο και ανάμεσα σε σένα και το τραπέζι σου τις “στρατιές” των νέων παιδιών να κάνουν βόλτα ή να κάθονται στο πεζούλια του Θεάτρου, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της πόλης γίνονται ένα.  Να δεχθείς ότι εκεί δεν υπάρχει «η παρέα μου» αλλά μια μεγάλη παρέα που περνάει καλά. Δεν είναι τυχαίο ότι μπορείς να συναντήσεις διάφορους καλλιτέχνες, προπονητές και αθλητές ή φίλους και γνωστούς και να πιάσετε κουβεντούλα σαν να πήγατε μαζί. Είναι το κλίμα τέτοιο. Μυρίζει έντονα φιλία και Λαρισαϊκές συνήθειες ετών.
Και ας πάμε τώρα στα πιο πρακτικά.
Το “Passerella” είναι ένα Café-Bar με μεγάλη εμπειρία στην εξυπηρέτηση του θαμώνα. Οι εμπνευστές του “Passerella”, ο Γιώργος και ο Αντώνης, είναι οι λατρεμένοι αυτών που αγαπάνε το πολιτισμένο περιβάλλον που τόσο λείπει στην εποχή μας.
Η φιλική συμπεριφορά και οι προσιτές τιμές είναι εναρμονισμένα με τα δύσκολα χρόνια που περνάμε.... Την τελευταία φορά που βρέθηκα εκεί πέρασα για άλλη μια φορά υπέροχα αλλά ήταν για λίγο. Και έτσι θα ξαναπάω σύντομα, μου το χρωστάω. Αν συχνάζετε στο κέντρο ή βρεθείτε κοντά στο Αρχαίο Θέατρο και δεν το επισκεφθείτε η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Ο Γιώργος ή ο Αντώνης είναι πάντα εκεί και σας περιμένουν, Βενιζέλου 115, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο. Και να μην ξεχνάτε ότι σε όλη την Λάρισα πίνουν καφέ ή ποτό αλλά εκεί τα απολαμβάνουν.
Εκτός όλων αυτών, οι αίθουσες στους δύο ορόφους προσφέρονται για διάφορες εκδηλώσεις.
Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν: