Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ζήσης Κωστής: Να πάμε παρακάτω. Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος – με την “Ορμή Ανανέωσης” – Ζήσης Κωστής μας έστειλε μια ανοιχτή επιστολή με την οποία απευθύνεται στου συμπολίτες μας ψηφοφόρους. Στο κείμενο του αυτό εξηγεί με μεστό και ουσιαστικό λόγο γιατί είναι υποψήφιος και γιατί ζητάει την ψήφο μας.

Φίλες και φίλοι,
Πέρασαν αρκετές ημέρες από τότε που αποφάσισα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το Δήμο Λαρισαίων, με τον συνδυασμό “Ορμή Ανανέωσης” δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Γαμβρούλα.
Σ’ αυτές τις ημέρες, επικοινώνησα με πολύ κόσμο και επισκέφθηκα αρκετές γειτονιές. Από τις επαφές που είχα, βεβαιώθηκα ότι η αντίξοη καθημερινότητα, η ανεργία, η εγκατάλειψη, η απουσία ενεργών φορέων, η ασυνέπεια λόγων και έργων και η έλλειψη προοπτικής είναι χαρακτηριστικά της καθημερινής ζωής στον Δήμο μας. Το κυριότερο όμως εμπόδιο είναι η έλλειψη συνεννόησης και συνευθύνης, ακόμη κι αν πρόκειται για τα αυτονόητα: Εργασία, Υποδομές, και κυρίως ενδυνάμωση του Πρωτογενούς Τομέα.  
Οι νέοι – επιχειρηματίες ή εργαζόμενοι – δεν έχουν καμιά συμπαράσταση από τον Δήμο με αποτέλεσμα να φεύγουν ή να βαλτώνουν στον τόπο τους.   
Στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή η παραγωγή και η μεταποίηση υπάρχουν και δίνουν τον δικό τους αγώνα χωρίς καμιά στήριξη από τις τοπικές αρχές. Η ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου με διευκολύνσεις, προβολή ή άλλους τρόπους προώθησης αυτών των επιχειρήσεων με στόχο την ανάπτυξη τους, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας.
Τα ΑΜΕΑ και τις λίγες διευκολύνσεις που έχουν (ράμπες, διαδρόμους τυφλών, κλπ) τις χάνουν από την αναλγησία κάποιων συμπολιτών μας και από την ανύπαρκτη αστυνόμευση.
Δυστυχώς, μετά από τόσα παθήματα, ορισμένοι εξακολουθούν να μην βλέπουν το καράβι που είναι μισοβυθισμένο και απτόητοι τσακώνονται για το τιμόνι και το μοίρασμα του φορτίου. Είναι τα βαριά ονόματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρά την εμπειρία ετών που έχουν είναι δέσμιοι των κομμάτων που τους στηρίζουν και των πολιτικών τους. Δεν θέλουν να ξεχωρίσουν την κεντρική πολιτική σκηνή και τα τερτίπια της από την ανάπτυξη της πόλης μας.
Μέσα από τις επαφές που είχα με συμπολίτες μας, εισέπραξα ειλικρινές ενδιαφέρον και δέχθηκα πολλές ερωτήσεις, με απαρχή την αγωνία κυρίως των νέων παιδιών που προσπαθούν να στεριώσουν στον τόπο τους. Αυτό που με χαροποίησε ιδιαίτερα και μου δίνει δύναμη, είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό μεταφράζεται σε διάθεση για ενεργή ενασχόληση μέσω καινοτόμων προτάσεων, που δέχθηκα και που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στην πόλη μας.
Πολίτες, Σύλλογοι και Φορείς μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον του Δήμου Λαρισαίων ΜΑΖΙ.
Φίλες και φίλοι,
η ισόρροπη ανάπτυξη της Λάρισας, δυστυχώς δεν έγινε ποτέ και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους. Βαραίνει ΚΑΙ εμάς που δεν προτείναμε, δεν επιχειρηματολογήσαμε, δεν διεκδικήσαμε και δεν παλέψαμε σαν πολίτες. Τόσα και τόσα Προγράμματα Ανάπτυξης, Ευρωπαϊκά ή μη, πέρασαν ανεκμετάλλευτα ή υλοποιήθηκαν με λάθος τρόπο. Σε ένα Δήμο με τόσα προβλήματα, αποτελεί μεγάλη πολυτέλεια να ασχολούμαστε με πρόσωπα και καταστάσεις που έπληξαν και πλήττουν το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με το μέλλον. Το δικό μας, των παιδιών μας, της πόλης μας.
Η Λάρισα έχει μέλλον. Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, αρκεί να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Μαζί, μονιασμένα, με σχέδιο, γνώση και διαφάνεια, μπορούμε να κάνουμε αυτά που δεν έγιναν για δεκαετίες. Το αρνητικό παρελθόν, που βλέπει τον Δήμο ως λοταρία και εγκλώβισε το παρόν και το μέλλον μας, πρέπει να τελειώσει οριστικά. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε εμείς οι νέοι και αδέσμευτοι από κομματικά ή οικονομικά συμφέροντα.
Το θετικό παρελθόν, που πάλεψε στα δύσκολα, το χρειαζόμαστε, όπως χρειαζόμαστε και την εμπειρία του.
Οφείλουμε να σταματήσουμε όσους συνεχίζουν να πολιτεύονται με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και συντάσσονται με το γνωστό: « αυτή είναι η γραμμή του κόμματος».
Έχουμε μόνο μια επιλογή: Nα πάμε παρακάτω και να τα καταφέρουμε.
Το χρωστάμε σε εμάς και την παράδοσή μας, το χρωστάμε στην δικιά μας αλλά και στις επόμενες γενιές...