Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Ανδρέας Ανδριτσόπουλος: Μια ξεχωριστή υποψηφιότητα

Ο Δικηγόρος και Γ. Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Ανδρέας Ανδριτσόπουλος, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Λάρισα μπροστά” της Ρένας Καραλαριώτου είναι πραγματικά μια ξεχωριστή όσο και σημαντική προσωπικότητα και θα είναι ευχής έργο αν οι ψηφοφόροι τον στείλουν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Άνθρωπος του “είναι” και όχι του “φαίνεσθαι” έχει μια πολυετή σημαντική διαδρομή τόσο επαγγελματική όσο και κοινωνική αλλά δεν την διατυμπανίζει με λόγια αλλά με πράξεις.
Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την πολυδιάστατη διαδρομή του:
Προσωπικά:
 Γεννήθηκε το 1972 στη Λάρισα όπου μεγάλωσε και κατοικεί. Είναι παντρεμένος με τη Βιβή Βαλασοπούλου και πατέρας δύο παιδιών, του Στέφανου και του Άρη, ενώ είναι γιος του Αντιστρατήγου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ., Στέφανου Ανδριτσόπουλου και αδερφός του ιατρού, γαστρεντερολόγου–ηπατολόγου, Κωνσταντίνου Ανδριτσόπουλου.
Επαγγελματικά:
Είναι απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) ενώ είναι μαχόμενος δικηγόρος στη Λάρισα από το έτος 1998 όταν και ολοκλήρωσε την άσκησή του στο δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Τσιαμπαλή με τον οποίο συστεγάζεται μέχρι και σήμερα.
0andritsopoulos1Η επιστημονική του κατάρτιση και το έντονο ενδιαφέρον του για τα κοινά αναγνωρίζονται από την Δικηγορική Κοινότητα της Λάρισας με αποτέλεσμα να είναι επί σειρά ετών εκλεγμένο μέλος - και μάλιστα με ευρεία αποδοχή των συναδέλφων πρώτευσε σε όλες τις αρχαιρεσίες.

Συγκεκριμένα:
- Από το έτος 2011 είναι αιρετό μέλος του Δ.Σ.Λ. (Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας).  
-Διετέλεσε Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από 16-3-2014 έως και 31-12-2017.
-Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ.Π.Λ. (Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας) από 16-3-2011 έως 15-3-2014.
- Από την 4-1-2018 μέχρι σήμερα είναι ο Γεν. Γραμματέας του  Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Κοινωνικά:
Η έντονη Εθελοντική συνείδηση του όσο και τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα του τον καθιστούν ενεργό μέλος πολλών Εθελοντικών Συλλόγων αλλά και Συλλόγων με αθλητική ή πολιτιστική δραστηριότητα.
Είναι:
- Ενεργός εθελοντής αιμοδότης από το έτος 1997 με συνεχή προσφορά σε εθελοντικές δράσεις.
- Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντική Ομάδα "ΣΤΗΡΙΞΗ" και μέλος της Εθελοντικής Επιστημονικής ομάδας του Συλλόγου που σε συνεργασία με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων προετοιμάζει την καμπάνια “Αντι-Δραση στην ενδοοικογενειακή βία”. Επίσης είναι και άμισθος Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου.
- Ιδρυτικό μέλος του "Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων ΑΕΛάρισας".
- Μέλος του Ε.Ε.Σ. (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός).  
- Μέλος του Ο.Α.Λ. (Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρισας).    
- Μέλος του Σ.Ι.Α.Β.Ε (Σύλλογος Ιστορικού Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος)
- Μέλος του Σ.Κ.Α.Λ. (Σύλλογος Κλασικού Αυτοκινήτου Λάρισας).
Για την υποψηφιότητα του και τους στόχους του, είπε πρόσφατα σε συνέντευξη που έδωσε στο  Larissanet.gr:
Η διάθεση της προσφοράς εκ μέρους μου δεν επιτρέπει τη δεδομένη στιγμή να έχω προσωπικές βλέψεις. Έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της Ρένας Καραλαριώτου χωρίς να στοχεύω σε θέσεις και αξιώματα. Γνωρίζει καλύτερα από όλους τις θέσεις από τις οποίες οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος και του οράματός της για μια Λάρισα που πρέπει να έρθει ΜΠΡΟΣΤΑ. Από την άλλη θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής εάν εκλεγώ και ταυτόχρονα συνδέσω το όνομά μου με την εκλογή της πρώτης γυναίκας Δημάρχου Λαρισαίων όπως ακριβώς το συνέδεσα και με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο του ΔΣΛ κα Νικολέττα Μπασδέκη. Δική μας εκτίμηση είναι ότι άνθρωποι με τις απόψεις, γνώσεις και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο όπως αυτές του Ανδρέα Ανδριτσόπουλου δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες. Τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η Λάρισα…
Στιγμιότυπα από την επαγγελματική, πολιτική, κοινωνική και Εθελοντική δραστηριότητα του Ανδρέα Ανδριτσόπουλου:

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Μεγ. Αλεξάνδρου 4 – Λάρισα – ΤΚ 41222
τηλ. δικηγορικού γραφείου 2410-533635,  
κιν.  6957-673535
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
f: Ανδρέας Ανδριτσόπουλος